Spaanse kip met knoflook en peterselie

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 26-07-2009

Heerlijke dunne kipfilet, met de zachte smaak van knoflook, knapperig gebakken in de pan.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 kipfilet á la minute (dunne plakken kipfilet)
4 teentjes knoflook
2 eieren
1 bos verse peterselie
doosje paneermeel
olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan

Bereidingswijze

Maak verschillende inkepinkjes in de kipfilets (ongeveer 7 inkepingen per kipfilet). Duw in elke inkeping een stukje knoflook en een beetje peterselie.
Hak de rest van de peterselie fijn en roer dit door de 2 geklutste eieren. Haal de kipfiletjes voorzichtig door het eimengsel en daarna door de paneermeel.
Verhit een flinke laag olijfolie in de koekenpan en bak de kipfiletjes in 10 minuten (5 minuten aan beide zijden) knapperig.

Serveertip

Lekker met gebakken aardappeltjes en groente.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten