1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Tapas
  5. Tapas - kipballetjes in pruimensaus

Tapas - kipballetjes in pruimensaus

  • Internationaal,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-07-2009

Ingrediënten 6 personen


Voor de kipballetjes:

500 gr. gehakt kippenvlees
10 sjalotjes, fijngehakt
snufje vijfkruidenpoeder
1,5 el honing
1 tl citroenmelisse, gehakt
75 gr. vers broodkruim
olie om in te bakken

Voor de pruimensaus:

300 gr pruimenjam
1 dl natuurazijn
1/4 tl gember
1/4 tl piment
een snufje pikant chilipoeder


Verder heb je nodig


Keukenmachine
koekenpan
Keukenpapier
Cocktailprikkers
Platte schaal
Pannetje


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

MIX kippenvlees, sjalotjes, vijfkruidenpoeder, honing, citroenmelisse en broodkruim in de keukenmachine (of in een grote kom met de hand) Rol met natte handen balletjes van het mengsel. Leg ze op een platte schaal en zet ze 30 minuten in de koelkast.
VERHIT een laag olie van 5 cm tot 180 grad.celc. in een koekenpan. Frituur de balletjes 3 tot 4 minuten en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Steek een cocktailprikker in elk balletje en leg ze op een bord.
DOE alle ingredienten voor de pruimensaus in een kleine pan en breng ze al roerend aan de kook.
Laat de saus 2 minuten pruttelen.
Neem de pan van het vuur en laat de saus afkoelen.

Serveertip

Giet de saus in een kommetje en serveer hem bij de kipballetjes.

Bron

TAPAS - Creatief Koken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top