Tapas - kipballetjes in pruimensaus

  • Internationaal,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-07-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Voor de kipballetjes:

500 gr. gehakt kippenvlees
10 sjalotjes, fijngehakt
snufje vijfkruidenpoeder
1,5 el honing
1 tl citroenmelisse, gehakt
75 gr. vers broodkruim
olie om in te bakken

Voor de pruimensaus:

300 gr pruimenjam
1 dl natuurazijn
1/4 tl gember
1/4 tl piment
een snufje pikant chilipoeder

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine
koekenpan
Keukenpapier
Cocktailprikkers
Platte schaal
Pannetje

Bereidingswijze

MIX kippenvlees, sjalotjes, vijfkruidenpoeder, honing, citroenmelisse en broodkruim in de keukenmachine (of in een grote kom met de hand) Rol met natte handen balletjes van het mengsel. Leg ze op een platte schaal en zet ze 30 minuten in de koelkast.
VERHIT een laag olie van 5 cm tot 180 grad.celc. in een koekenpan. Frituur de balletjes 3 tot 4 minuten en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Steek een cocktailprikker in elk balletje en leg ze op een bord.
DOE alle ingredienten voor de pruimensaus in een kleine pan en breng ze al roerend aan de kook.
Laat de saus 2 minuten pruttelen.
Neem de pan van het vuur en laat de saus afkoelen.

Bron

TAPAS - Creatief Koken

Serveertip

Giet de saus in een kommetje en serveer hem bij de kipballetjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten