Italiaans brood

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-07-2009
  • Italiaans brood

    Italiaans brood

    Italiaans brood

  • Italiaans brood

    Italiaans brood

    Italiaans brood

  • Italiaans brood

    Italiaans brood

    Italiaans brood

  • Italiaans brood

    Italiaans brood

    Italiaans brood

  • Italiaans brood

    Italiaans brood

    Italiaans brood

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Mix voor witbrood, italiaanse kruiden, olijven, zongedroogde tomaatjes, pesto.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe bij de eerste kneding meteen wat italiaanse kruiden bij het deeg en kneed dit er goed door. Als het deeg goed gerezen is, verdeel het dan in drie gelijke delen (zie fotos). Maak deze plat, rond en ongeveer even groot met een deegroller. Leg de onderste laag op een bakplaat met bakpapier erop en beleg met schijfjes olijf. Leg de tweede laag hierop en beleg die met schijfjes zongedroogde tomaat en pesto. Leg hier de bovenste laag erop. Goed langs de rand de lagen tegen elkaar knijpen en dan nog een uurtje laten rijzen voor een lekker luchtig italiaans brood.

Bereidingswijze

Afbakken volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Serveertip

Snij het brood in smalle taartpunten, lekker met pesto (voor bij de soep bijvoorbeeld)... Ook lekker als je een stuk overhoudt voor de volgende dag als lunch, stuk middendoor snijden, pesto op smeren en wat ham of kipfilet en zongedroogde tomaatjes er tussen, mmmm...

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten