1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Gedroogde tomatenchips met mozzarella en basilicum

Gedroogde tomatenchips met mozzarella en basilicum

Door: rmdelvoie

  • Mediterraan, Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 25-07-2009

Ingrediënten 4 personen


8 Pomodori tomaten
2 vellen bakpapier (vetvrij)
zachte boter
grof zeezout
2 bollen mozzarella, in plakken
versgemalen peper
olijfolie
1 bosje basilicum


Verder heb je nodig


Bakplaat

Gedroogde tomatenchips met mozzarella en basilicum
Gedroogde tomatenchips met mozzarella en basilicum

Dit recept heb ik gemaakt als voorgerecht maar kan ook met mini bolletjes mozzarella bij een TAPAS gegeven worden. Het drogen van de tomaten duurt wat lang maar het is de moeite waard, het is héél lekker.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de tomaten overdwars in plakken van ca. 2 mm dikte. Het bakpapier licht bestrijken met zachte boter en dun bestrooien met grof zeezout. Leg een van de vellen op een bakplaat en beleg met de tomaatplakjes. Leg er het tweede vel bovenop, zet de bakplaat in de oven op de laagste stand (ca. 50 gr.C.) en laat de tomaten ongeveer 4 uur drogen. Laat ze afkoelen.

Bereidingswijze

Vervolgens een bord dakpansgewijs beleggen met om en om tomaat en mozzarella.
Bestrooi met versgemalen peper en besprenkelen met een paar druppels goede olijfolie.
Basilicumblaadjes kort in olijfolie frituren en op keukenpapier laten uitlekken. Hiermee garneren.

Serveertip

Ik heb de tomaatplakjes over 4 bordjes verdeeld en de mozzarella plakjes ook en individueel opgediend als voorgerecht.

Bron

Tapas Unlimited



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rmdelvoie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top