gele rijstsalde

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-07-2009

lekkere frisse salade voor de warme dagen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- Ong. 250 gram rijst
- safraan of geelwortel (koenjit)
- Kipfilet (eerst koken met knoflookpoeder en boullion)
- Rode paprika
- Lenteui
- Mais of doperwtjes
- Knoflook
- Appel
- Annanas
- Zure room of blueband finesse
- Half bakje griekse yoghurt, 0% vet
- Magere frietsaus
- Kerriepoeder
- Peter en zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Rijst koken (met knoflookpoeder en boullion) met de geelwortel of safraan en daarna af laten koelen.
Het stuk kipfilet gaar koken en in stukjes snijden. Ook af laten koelen.

Snij de paprika, lenteui, appel, annanas in stukjes.

Bereidingswijze

Meng de afgekoelde rijst met de stukjes kipfilet, de stukjes paprika, lenteui, appel, annanas en de mais of doperwtjes door elkaar.

Sausje voor door de salade:
Meng de griekse yoghurt, bleuband finesse, magere frietsaus en kerriepoeder door elkaar. Voeg daarbij een teentje geperste knoflook, of knoflookpoeder, toe. Voeg ook wat peper en zout toe.

Meng de alles door elkaar en voeg eventueel nog wat annanassap toe. Zet het een middag in de koelkast.

Eet smakelijk!

Serveertip

Stukje stokbrood met kruidenboter en een glaasje koude witte wijn of rosé smaakt hier goed bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten