1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. gele rijstsalde

gele rijstsalde

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-07-2009

Ingrediënten 4 personen


- Ong. 250 gram rijst
- safraan of geelwortel (koenjit)
- Kipfilet (eerst koken met knoflookpoeder en boullion)
- Rode paprika
- Lenteui
- Mais of doperwtjes
- Knoflook
- Appel
- Annanas
- Zure room of blueband finesse
- Half bakje griekse yoghurt, 0% vet
- Magere frietsaus
- Kerriepoeder
- Peter en zout



Lekkere frisse salade voor de warme dagen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rijst koken (met knoflookpoeder en boullion) met de geelwortel of safraan en daarna af laten koelen.
Het stuk kipfilet gaar koken en in stukjes snijden. Ook af laten koelen.

Snij de paprika, lenteui, appel, annanas in stukjes.

Bereidingswijze

Meng de afgekoelde rijst met de stukjes kipfilet, de stukjes paprika, lenteui, appel, annanas en de mais of doperwtjes door elkaar.

Sausje voor door de salade:
Meng de griekse yoghurt, bleuband finesse, magere frietsaus en kerriepoeder door elkaar. Voeg daarbij een teentje geperste knoflook, of knoflookpoeder, toe. Voeg ook wat peper en zout toe.

Meng de alles door elkaar en voeg eventueel nog wat annanassap toe. Zet het een middag in de koelkast.

Eet smakelijk!

Serveertip

Stukje stokbrood met kruidenboter en een glaasje koude witte wijn of rosé smaakt hier goed bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cdrek


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cdrek
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top