1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Gazpacho
  6. GAZPACHO

GAZPACHO

  • Spaans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-07-2009

Ingrediënten 6 personen


* 450 gram tomaten
* 1 knoflookteentje gepeld
* 2 takjes perterselie
* 2 eetl tomatenpuree
* 1/4 komkommer
* 3 dl tomatensap
* 2 lente uitjes
* 1 kleine groene paprika
* 1 el citroensap
* 2 eetl olijfolie
* zout en peper


Verder heb je nodig


Blender


GAZPACHO
GAZPACHO

Een heerlijke koude soep!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. dompel de tomaten 15 seconden in een kom kokend water. haal ze er uit met een schuimspaan, spoel ze af met koud water, ontvel ze en snij ze in grove stukken.
2. doe de tomaten samen met de knofloo, peterselie, tomatenpuree, tomatensap, en komkommer in de blender en meng alles fijn.
3. roer de lente uitjes, groene paprika en komkommer met het citroensap en olijfolie er door heen. breng op smaak met zout en peper en laat 2 uur afkoelen in de koelkast.
4. proef voor het serveren nog even de smaak. schep de gazpacho in diepe borden en garneer met croutons.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heleen4


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heleen4
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top