Stracciatella-ijstaart

  • Italiaans, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 24-07-2009
  • Stracciatella-ijstaart

    Stracciatella-ijstaart

    Stracciatella-ijstaart

Verrukkelijke ijstaart,waar je een flinke dosis geduld voor nodig hebt.Hij moet namelijk 24 uur opstijven in de vriezer!
Recept is voor 16 punten.

Deel dit recept

Ingrediënten 16 personen
Boter voor het invetten,
wat griesmeel,
100 gr rozijnen,gewassen,uitgelekt,
90 gr schuimkoekjes,in brokjes,
300 gr pure chocolade,minstens 70% cacao,waarvan 200 gr fijngehakt,
100 gr fijngehakte amandelen,
100 gr grofgehakte walnoten,
800 ml slagroom,
3 eetl amandelschaafsel,geroosterd,
10 kleine schuimkoekjes voor de garnering.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm 26 cm doorsnee
mixer of garde
kom
koekenpan
kookpan
schaal,die in de kookpan past
taartschaal

Voorbereiding

Springvorm invetten,bestrooien met griesmeel.

Bereidingswijze

Klop de slagroom ,portiegewijs ,stijf met de mixer of garde.
Spatel er voorzichtig de rozijnen,schuimkoekbrokjes,fijngehakte chocolade,amandel- en walnootstukjes door.
Vul de springvorm met dit mengsel en strijk de bovenkant glad.
Dek de vorm af en zet 24 uur in de vriezer.
Haal 20 minuutjes voor gebruik uit de vriezer.
Breek de overgebleven 100 gr chocolade in stukken en laat au bain marie smelten,of eventueel in de magnetron.
Snij de taart met een,in heet water gedoopt, mes los van de springvorm en zet hem op de taartschaal.
Garneer met de schuimkoekjes en bedruppel deze met de gesmolten chocolade,
Bestrooi met amandelschaafsel en serveer direct.

Serveertip

Goed afgesloten,2 maanden houdbaar in de vriezer.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten