1. Home
  2. Recepten
  3. Stokje met meloen, prosciutto en mozzarella

Stokje met meloen, prosciutto en mozzarella

  •  , Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-07-2009

Ingrediënten 6 personen


1/2 kop olijfolie, 1/3 kop vers gesneden basilicum - en houd wat blaadjes achter ter garnering, 1 medium sjalotjes in vieren, 1 kleine (ca. 1 kg) cantaloupe meloen - gehalveerd- zaadjes verwijderd en in 6 parten gesneden - schil verwijderd, 6 kleine mozzarellabolletjes - uitgelekt, 6 kleine plakjes prosciutto in eem mooi waaiertje gedraaid, 6-8 houten saté stokjes.



Stokje met meloen, prosciutto en mozzarella
Stokje met meloen, prosciutto en mozzarella
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de olijfolie, basilicum en sjalotje in een foodprossor en pureer het geheel.
Snijd de partjes cantaloupe meloen doormidden.
Doe een stukje meloen, prosciutto, 1 mozzarellabolletje, prusciotto, meloen op een stokje. Ga zo door met de rest van de stokjes. (Dit kan je 2 uur van tevoren doen).
Dek af en bewaar dan in de koelkast.

Breng op kamertemperatuur 15 minuten voor serveren.

Leg de stokjes op een bord. Druppel de basilicum olie over de stokjes heen. Berprenkel nog wat met zwarte peper. Garneer met basilicumblaadjes.

Bron

Bon Appetit



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van party_party


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van party_party
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top