1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. HERDERSPASTEI MET GEHAKT-TOMATENSAUS

HERDERSPASTEI MET GEHAKT-TOMATENSAUS

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 24-07-2009

Ingrediënten 6 personen


VOOR VULSEL:
olie
1 ui, fijn
2 teentjes knoflook, fijn
1 groene paprika, in blokjes
100 g spek in blokjes of reepjes
750 g rundergehakt
400 g tomaten uit blik, fijn
65 ml tomatenpuree
1 t gedroogde basilicum
1/2 t nootmuskaat
1 t suiker
zout
peper

VOOR PASTEI: (aardappel-bovenlaag)
aardappelpuree van 7 grote aardappelen
135 ml melk (of zoveel nodig voor stevig aardappelpuree)
1/2 t bakpoeder
1 ei
zout
peper


HERDERSPASTEI MET GEHAKT-TOMATENSAUS
HERDERSPASTEI MET GEHAKT-TOMATENSAUS
HERDERSPASTEI MET GEHAKT-TOMATENSAUS
HERDERSPASTEI MET GEHAKT-TOMATENSAUS
HERDERSPASTEI MET GEHAKT-TOMATENSAUS
HERDERSPASTEI MET GEHAKT-TOMATENSAUS
HERDERSPASTEI MET GEHAKT-TOMATENSAUS
HERDERSPASTEI MET GEHAKT-TOMATENSAUS

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

VOOR VULSEL:
1. Bak spek zachtjes uit tot gaar.
2. Fruit uien, knoflook en paprika met spek tot glazig en zacht.
3. Bak gehakt mee tot rul.
4. Voeg overige ingrediënten toe en kook tot een gebonden saus is ontstaan.

VOOR PASTEI:
1. Meng alle ingrediënten door aardappelpuree.
2. Schep gehakt-saus in ovenschaal en verdeel puree erover.
3. Bak bij 200*C tot mooi lichtbruin van kleur en goed warm.

Serveertip

Eten met doperwten of sperziebonen en ook lekker met:
Zwitserse dörrbohnen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top