paling op crostini

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 24-07-2009

crostini met gerookte paling en komkommer 12st
bevat per portie 55 kcal

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 (bake-off) stokbrood, schuin in 12 lange, dunne plakken
1 komkommer
200 g gerookte paling, in schuine reepjes van 1 cm breed
1 bosuitje, in dunne ringetjes
1 eetlepel verse dille, fijngehakt + kleine toefjes voor garnering
sap van 1 limoen
(Japanse) sojasaus
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven en grill

Bereidingswijze

Verwarm de ovengrill voor. Leg de plakken stokbrood op een bakplaat en rooster ze onder de hete grill in enkele minuten aan beide kanten goudbruin. Schil de komkommer en schaaf er met de kaasschaaf 12 lange slierten van ongeveer 4 cm breed af. Leg de slierten op een laag keukenpapier en dep ze droog. Meng de palingreepjes in een kom met de uiringetjes, dille, peper naar smaak en 1 eetlepel limoensap. Vouw de komkommerslierten losjes dubbel en leg ze op de crostini. Verdeel de palingsalade erover en druppel er nog wat limoensap en sojasaus over.

Bron

Iens recepten

Serveertip

Garneer met toefjes dille.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten