Waanzinnige lekkere kruidkoek (peperkoek)

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 23-07-2009

Jammer dat je geen geuren met het recept mee kan sturen. Dit is de allerlekkerste ontbijtkoek of peperkoek of kruidkoek of hoe je hem ook mag noemen.
het beslag is heel gemakkelijk en hij is snel klaar, hij moet wel 1 uur in de oven.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
250 gr. bruine basterdsuiker
100 ml. water
2 eieren
2 Eetl. speculaaskruiden
1,5 eetl. honing
250 gram zelfrijzend bakmeel
beetje boter om de vorm in te vetten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Flinke cakevorm; roerlepel

Bereidingswijze

Meng de basterdsuiker met het water, de eieren, de speculaaskruiden en de honing.
Roer er hierna, hieronder geleidelijk het zelfrijzend bakmeel tot er bellen in het beslag zitten.
Doe dan alles in een ingevette cakevorm en zet de vorm 1 uur in de oven op 180 graden C.

De laatste 10 minuten de temperatuur verlagen naar 130 graden C.
Als je , net als ik, van die typische plakrand houdt, dan moet je de koek, als hij nog warm is, in aluminium folie wikkelen.

TIP: OP DAG 3 IS HIJ OP Z`N LEKKERST, ALS JE HEM TENMINSTE GOED IN DE ALU.FOLIE HEBT VERPAKT EN OP EEN BORD LEGT (NIET IN EEN DOOS OF TROMMEL)

Bron

Prutsen

Serveertip

Heerlijk `s ochtends bij het ontbijt. doe er een lekkere dikke laag boter op. hmmmmmmmmm

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ruthbrock avatar
ruthbrock 25-09-2017

AnnaPelt, dank je wel voor je erg leuke reactie. Fijn dat je in Griekenland toch deze heerlijke kruidkoek kunt maken. Succes met je wekelijkse bak festijn. Fijne avond, groetjes Ruth

AnnaPelt avatar
AnnaPelt 25-09-2017

Zaterdag gemaakt en (met veel zelfbeheersing) zondagavond het eerste plakje genomen. Heerlijk! Net als Purrie woon ik in een land waar ontbijtkoek niet bestaat (Griekenland), net zo min als appelstroop, wat in veel recepten wordt gebruikt. Dit recept kan ik maken met de ingrediënten die hier bestaan en een zakje speculaaskruiden dat ik elk jaar uit Nederland kan meenemen. Zal wel een wekelijks terugkerend bakfestijn worden! Snel en goed, bedankt, Anna

ruthbrock avatar
ruthbrock 24-10-2016

Dank je wel voor je berichtje Petra. De kruidkoek is echt heel lekker en zo simpel te maken. ik hoop dat je al weer wat opgeknapt bent en dat, als je de koek maakt het zal smaken. Gr. Ruth

pwiggers avatar
pwiggers 24-10-2016

Hoi Ruth, ik wist niet meer zeker of ik deze lekkere kruidkoek al bewaard had dus nog maar een keer. Maar toen bleek dat ik hem toch al had. 2x bewaren kn dus ook. Groetjes en succes met je koek. Mmmm....Petra

ruthbrock avatar
ruthbrock 20-10-2016

Hoi Purrie, wat een leuke reactie. dank je wel en fijn dat je nu ook een heerlijke peperkoek kunt maken. succes en een fijne dag gewenst

Purrie avatar
Purrie 20-10-2016

Ooo Ruth ik ben zo blij met dit recept! Hier in Spanje zijn geen peperkoeken te koop dus oooo ik kan er weer van gaan smullen. Heel veel dank!

ruthbrock avatar
ruthbrock 19-10-2016

Marie-france. nog bedankt voor je reactie bij dit recept. Ik hoop dat het gesmaakt heeft

ruthbrock avatar
ruthbrock 19-10-2016

Farfalla, dank je wel voor je erg leuke reactie. Hij is echt heel lekker. (je kunt het ook in de reacties lezen) succes en hopelijk smul je ervan. Gr. Ruth

Farfalla_ avatar
Farfalla_ 19-10-2016

Volgens mij hoef ik niet verder te zoeken en is dit dé lekkerste peperkoek! Bedankt ik ga m proberen!

marie-france avatar
marie-france 10-06-2016

Hallo Ruth, de koek ligt nu, ingepakt in folie, te wachten op de visite zondag. Ben benieuwd!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten