Waanzinnige lekkere kruidkoek (peperkoek)
- Nederlands, Banket
- 60-120 min.
Jammer dat je geen geuren met het recept mee kan sturen. Dit is de allerlekkerste ontbijtkoek of peperkoek of kruidkoek of hoe je hem ook mag noemen.
het beslag is heel gemakkelijk en hij is snel klaar, hij moet wel 1 uur in de oven.
Ingrediënten 10 personen
250 gr. bruine basterdsuiker100 ml. water
2 eieren
2 Eetl. speculaaskruiden
1,5 eetl. honing
250 gram zelfrijzend bakmeel
beetje boter om de vorm in te vetten
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 223,96 kcal |
Koolhydraten | 46,06 g |
Eiwitten | 3,91 g |
Vetten | 2,46 g |
Benodigdheden
Flinke cakevorm; roerlepelBereidingswijze
Meng de basterdsuiker met het water, de eieren, de speculaaskruiden en de honing.
Roer er hierna, hieronder geleidelijk het zelfrijzend bakmeel tot er bellen in het beslag zitten.
Doe dan alles in een ingevette cakevorm en zet de vorm 1 uur in de oven op 180 graden C.
De laatste 10 minuten de temperatuur verlagen naar 130 graden C.
Als je , net als ik, van die typische plakrand houdt, dan moet je de koek, als hij nog warm is, in aluminium folie wikkelen.
TIP: OP DAG 3 IS HIJ OP Z`N LEKKERST, ALS JE HEM TENMINSTE GOED IN DE ALU.FOLIE HEBT VERPAKT EN OP EEN BORD LEGT (NIET IN EEN DOOS OF TROMMEL)
Bron
Prutsen
Serveertip
Heerlijk `s ochtends bij het ontbijt. doe er een lekkere dikke laag boter op. hmmmmmmmmm