Waanzinnige lekkere kruidkoek (peperkoek)

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • Waanzinnige lekkere kruidkoek (peperkoek)

    Waanzinnige lekkere kruidkoek (peperkoek)

    Waanzinnige lekkere kruidkoek (peperkoek)

  • Waanzinnige lekkere kruidkoek (peperkoek)

    Waanzinnige lekkere kruidkoek (peperkoek)

    Waanzinnige lekkere kruidkoek (peperkoek)

Jammer dat je geen geuren met het recept mee kan sturen. Dit is de allerlekkerste ontbijtkoek of peperkoek of kruidkoek of hoe je hem ook mag noemen.
het beslag is heel gemakkelijk en hij is snel klaar, hij moet wel 1 uur in de oven.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
250 gr. bruine basterdsuiker
100 ml. water
2 eieren
2 Eetl. speculaaskruiden
1,5 eetl. honing
250 gram zelfrijzend bakmeel
beetje boter om de vorm in te vetten
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 223,96 kcal
Koolhydraten 46,06 g
Eiwitten 3,91 g
Vetten 2,46 g
Benodigdheden
Flinke cakevorm; roerlepel

Bereidingswijze

Meng de basterdsuiker met het water, de eieren, de speculaaskruiden en de honing.
Roer er hierna, hieronder geleidelijk het zelfrijzend bakmeel tot er bellen in het beslag zitten.
Doe dan alles in een ingevette cakevorm en zet de vorm 1 uur in de oven op 180 graden C.

De laatste 10 minuten de temperatuur verlagen naar 130 graden C.
Als je , net als ik, van die typische plakrand houdt, dan moet je de koek, als hij nog warm is, in aluminium folie wikkelen.

TIP: OP DAG 3 IS HIJ OP Z`N LEKKERST, ALS JE HEM TENMINSTE GOED IN DE ALU.FOLIE HEBT VERPAKT EN OP EEN BORD LEGT (NIET IN EEN DOOS OF TROMMEL)

Bron

Prutsen

Serveertip

Heerlijk `s ochtends bij het ontbijt. doe er een lekkere dikke laag boter op. hmmmmmmmmm

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ruthbrock avatar
ruthbrock

Doorsturen

Home Recepten