Smaakte erg goed!
Cannelloni rolletjes,
400gr.kalfsgehakt, (of runder)
200gr. champignons,
1 ui,
1 teentje knoflook,
1 ei,
2 etl.broodkruim, (paneermeel)
100gr. parmezaan,
olijfolie,
2etl.gehakte peterselie,
peper en zout.
Saus:
1/2 liter vloeibare tomatenpuree (pomodore),
2 sjalotjes,
2 teentjes knoflook,
2 theelepels tijm,oregano,Basilicum en peterseliestengels
2 el. olijfolie
1 el. Suiker
Mix recept van meerdere Canneloni recepten.
**LET OP** Geen bechamelsaus nodig.
Saus:
Snij de sjalotjes, knoflook en de kruiden (Tijm, Oregano, Basilicum en Peterseliestengels) heel fijn en voeg dit toe aan de tomatensaus.
Voeg 2 eetlepels olijfolie toe.
Cannelloni:
Versnipper de champignons, knoflook en ui.
Start met de Saus:
Breng de tomatenpuree aan de kook met de fijngesneden sjalotten en knoflook, de olie en kruiden. Als de tomatensaus wat zuur is voeg dan wat suiker toe. Laat 20 min.zacht koken. Roer de saus regelmatig om.
Cannelloni:
Leg de cannellonirolletjes in een pan met water en kook dit voor ongeveer 3 tot 4 minuten.
Fruit de uisnippers in de olijfolie, doe er de knoflook en de champignons bij en roerbak nog 1 minuutje. Voeg de gehakte peterselie bij en schep goed om.
Meng het mengsel bij het gehakt en de helft van de parmezaanse kaas.
Vul de voorgekookte rolletjes met de aangemaakte gehakt. Leg de Cannelloni in een ingevette ovenschaal.
Giet de tomatensaus over de Cannelloni.
Ze moeten helemaal bedekt zijn met de saus.
Bestrooi met de rest van de gemalen kaas. Zet het gerecht 1/2uur in een 200graden voorverwarmde oven. Eventueel kan er mozzarella worden gebruikt.
Lekker met een simpele salade van ijsbergsla, komkommer en tomaat.
snorrepoes01 09-05-2013
Ik zat net als Petra met de vraag wat je nu moet met het gehakt. Dat het ei en de paneermeel daarvoor bedoeld was was me wel duidelijk maar niet of je het gehakt moet aanbraden voordat je de rolletjes ermee vult ofdat het rouw verwerkt moet worden. Ik heb het vooraf aangebraden. Ik heb het recept gemaakt voor 2 personen. Dan heb je wel ca 350 cc saus nodig om alles goed te bedekken. Ik ben geen snelle kok maar 30 minuten voor dit recept? no way. Ik was bijna anderhalf uur bezig voordat het gerecht de oven in ging. Maar....het was heerlijk!! Dank je wel.
madeliefje9 08-05-2013
lekker hoor, recept iets aangepast gemaakt met groene asperges erin en om het makkelijk te maken heb ik verse lasagne vellen gebruikt (hoef je niet te koken).
HappyDeez 08-05-2013
Is vloeibare tomatenpuree hetzelfde als een pakje gezeefde tomaten?
markdenheijer 14-01-2013
@ 70Petra: het ei doe je door het gehakt om het compacter te maken. De paneermeel gebruik je als vochtregulator in het gehakt om ervoor te zorgen dat het niet te nat wordt. Trouwens, bij mij was het gehakt na 45 minuten net gaar. De bechamelsaus is trouwens wel een toegevoegde waarde:
http://www.smulweb.nl/recepten/1400387/Tres-bechameil-bechamel-saus-en-co
70Petra 21-11-2012
Ziet er goed uit, klinkt lekker. En misschien ligt het aan mij, maar ik kan alleen niet ontdekken wat ik met het ei en het paneermeel moet doen? Ik kan dat niet terug vinden in het recept.
gr. Petra