Rauwe andijviestamppot

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-07-2009
  • Rauwe andijviestamppot

    Rauwe andijviestamppot

    Rauwe andijviestamppot

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 1/2 kg. kruimige aardappels
zout, peper
150 gr. reepjes ontbijtspek
1 pakje MonChou a 100 gr.
1 el. grove mosterd
400 gr. voorgesneden andijvie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil, was de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
Kook de aardappelen met zout in een diepe pan in 20 min. gaar, en giet ze af.
Bak ondertussen de reepjes ontbijtspek in een droge koekenpan op een laag vuur zachtjes uit in ca. 30 min.
Snijd de MonChou in kleine blokjes. Stamp de aardappelen grof met een pureestamper. Voeg de helft van de spekreepjes, blokjes MonChou, mosterd en de rauwe andijvie toe en warm nog 2 min. door. Breng op smaak met zout en peper.

Bron

onbekend

Serveertip

Schep de stamppot op 4 warme borden en strooi de rest van de spekreepjes erover.
Geef er zoetzure augurken en zilveruitjes bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten