Rauwe andijviestamppot
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 23-07-2009
Ingrediënten 4 personen
1 1/2 kg. kruimige aardappelszout, peper
150 gr. reepjes ontbijtspek
1 pakje MonChou a 100 gr.
1 el. grove mosterd
400 gr. voorgesneden andijvie
Bereidingswijze
Schil, was de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
Kook de aardappelen met zout in een diepe pan in 20 min. gaar, en giet ze af.
Bak ondertussen de reepjes ontbijtspek in een droge koekenpan op een laag vuur zachtjes uit in ca. 30 min.
Snijd de MonChou in kleine blokjes. Stamp de aardappelen grof met een pureestamper. Voeg de helft van de spekreepjes, blokjes MonChou, mosterd en de rauwe andijvie toe en warm nog 2 min. door. Breng op smaak met zout en peper.
Bron
onbekend
Serveertip
Schep de stamppot op 4 warme borden en strooi de rest van de spekreepjes erover.
Geef er zoetzure augurken en zilveruitjes bij.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties