Antilliaanse stoofpot
- Antiliaans, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Ingrediënten 4 personen
600 gr. lamslappen in stukken van 5 x 5 cm.150 gr. pekelvlees
2 sjalotten
1 gesnipperde ui
2 grote tomaten
1 rode paprika
2 teentjes knoflook
bosje selderij gesneden
stukje gemberwortel fijngeraspt
1 tl. suiker
peper
snufje nootmuskaat
komijn
1 Spaanse peper
1 citroen
2 el. olijfolie
1 klontje margarine
3 aardappels
250 gr. sperziebonen
Bereidingswijze
Maak het vlees schoon met citroensap en dep het droog.
Braad het aan in de hete margarine en olie. Haal het uit de pan en roer het aanbaksel los. Fruit in dezelfde pan de ui en sjalotjes. Voeg nootmuskaat, gember, komijn, suiker, in stukjes gesneden tomaten en paprika, fijngehakte selderij en knoflook toe. Laat dit een kwartier sudderen.
Snijd pekelvlees in blokjes, zet het op met koud water en breng het aan de kook. Spoel het af met koud water en herhaal dit 2 keer. Doe al het vlees bij de groenten en kruiden in de pan, voeg een beetje water toe, roer door en laat dit 40 min. pruttelen op een zacht vuurtje.
Voeg de geschilde en in vieren gesneden aardappelen en de van pitjes ontdane peper toe. Evenals de gewassen en gesneden groenten.
Laat de stoofpot nog 20 min. koken tot de aardappelen en groenten gaar zijn
Bron
Andrèe van Es.
Serveertip
Serveer met rijst, gebakken bananen en frisse komkommersla.