Italiaanse notentaart

  • Italiaans, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-07-2009

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor de bodem:

100 g suiker/basterdsuiker
200 g boter
300 g bloem
1 ei
geraspte schil van ½ citroen
snufje zout

Voor de vulling:

250 g suiker
200 g noten hazelnoten
200 ml room
3 eetlepels honing
sap van 1 citroen
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine
een lage taartvorm van 26 cm

Voorbereiding

Rasp de schil van de halve citroen (citroen niet doorsnijden) en pers hem vervolgens uit. Zet het sap apart.
Doe de boter, de bloem, de geraspte citroenschil, suiker en het zout in de kom van de keukenmachine en maal op laag toerental los. Voeg het ei toe en kneed deze door. Maak een bol en leg deze een half uur of langer te rusten in de koelkast

Bereidingswijze

Beboter de taartvorm. Rol het deeg daarna uit en beleg de vorm met het deeg. Verwarm de oven voor op 180° boven- en onderwarmte. Bij het gebruik van hazelnoten deze noten eerst roosteren in een droge koekenpan. Karamelliseer de suiker in een koekenpan. Voeg de room toe en los de gekaramelliseerde suiker hierin op. Voeg de honing en het citroensap toe. Meng de noten erdoor en giet dit mengsel in de taartvorm. Zet de taart 25 minuten in de oven, totdat het deeg goudbruin is. Laat afkoelen en snijdt de taart aan.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten