Toffeepudding.

  • Engels, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-07-2009

Dit recept komt uit het kookboek van Nigella Lawson
Toffeepudding is een gerecht, waarbij je jezelf afvraagt, wat het in hemelsnaam moet worden, maar het eindresultaat is GENIETEN.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
voor de cake:
100gr. bruine basterdsuiker
175gr. zelfrijzend bakmeel
1,25dl. volle melk
1 ei
1 theelepel vanille-extract
50gr. gesmolten boter
200gr. ontpitte,gehakte dadels.

Voor de saus:
200gr. bruine basterdsuiker
ongeveer 25gr. boter in kleine klontjes
5dl. kokend water.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal ,

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden, en vet een ovenschaal met een inhoud van anderhalve liter in met boter.
Meng in een grote kom de 100gr. basterdsuiker en de bloem.
Giet de melk in een maatbeker,klop er het ei,de vanille en de gesmolten boter door en giet dit mengsel bij de suiker en het bloem, terwijl je dit met een pollepel voortdurend roert.
Spatel de gehakte dadels erdoor, en schep dit alles in de puddingvorm.

Bereidingswijze

Strooi hier de 220gr. bruine basterdsuiker over, en leg de klontjes boter erop.
Giet er het kokend water over, klinkt gek ik weet het, en zet de ovenschaal in de oven.
Laat het in 45 minuten bakken,al vind je misschien dat er 5 of 10 minuten langer nodig zijn.
De bovenkant van deze pudding moet sponzig veerkrachtig aanvoelen. Daaronder zijn de boter,suiker en het kokend water veranderd in een kleverige caramelachtige saus

Bron

Nigella Lawson

Serveertip

Je kunt hier vanilleroomijs, creme-fraiche,of slagroom bij serveren.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Geeltjebakgraag avatar
Geeltjebakgraag 24-09-2010

Als je het filmpje bekijkt is het recept heel anders, je gebruikt er gewone suiker (ipv bruine basterdsuiker), 2 eieren (ipv 1), bakpoeder (ipv vanillesuiker) en de boter is niet gesmolten! Ook zitten er 2 eetlepels rum in en geen melk maar water... Ik denk dat dit filmpje dus niet bij dit recept hoort! De saus die ``ontstaat`` maak je apart, door kristalsuiker te carameliseren en daarna boter en slagroom toe te voegen.. Over de saus strooi je ook nog gehakte hazelnoten.

dinekeruit avatar
dinekeruit 29-07-2010

heerlijk recept!

alie2 avatar
alie2 17-11-2009

Hoi, ga het recept dit weekend uitproberen voor de kerst.groetjes Alie

carolientje61 avatar
carolientje61 29-10-2009

Hallo, het heeft even geduurd maar vanavond dan eindelijk deze pudding klaargemaakt. Alhoewel, man en dochter hebben hem samen gemaakt. En het was echt heerlijk. Inderdaad niet zo zoet als verwacht. mijn dochter heeft het recept meegenomen want wil het vaker maken. En dat zal ik ook zeker doen. groetjes Carin

yummy_in_my_tummy avatar
yummy_in_my_tummy 05-10-2009

De foto van dit recept komt van http://yummyinmytummy.nl/dessert/kleverige-toffeepudding/

carolientje61 avatar
carolientje61 30-09-2009

ik ga het ook binnenkort proberen. Het water loopt mij al uit de mond. Ik ben dol op nagerechten.

geirfuglinn avatar
geirfuglinn 28-09-2009

Lijkt me erg lekker Dirk, ga het gauw eens proberen. Eens kijken of ze dat hier van hun aversie tegen dadels af kan brengen...

ingekookt avatar
ingekookt 25-07-2009

Lijkt me heerlijk!!!!! Prettig weekend, groetjes Inge

ecureuil avatar
ecureuil 24-07-2009

Maak dit een paar uur van te voren, zodat het gebak nog lauw en knapperig is. De volgende dag is het beslist minder lekker. Ik had gedacht dat het mierezoet zou zijn, valt erg mee.

kaatjess avatar
kaatjess 24-07-2009

Ga ik proberen, leuk recept. groetjess kaatje

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten