Toffeepudding.

  • Engels, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Toffeepudding.

    Toffeepudding.

    Toffeepudding.

Dit recept komt uit het kookboek van Nigella Lawson
Toffeepudding is een gerecht, waarbij je jezelf afvraagt, wat het in hemelsnaam moet worden, maar het eindresultaat is GENIETEN.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
voor de cake:
100gr. bruine basterdsuiker
175gr. zelfrijzend bakmeel
1,25dl. volle melk
1 ei
1 theelepel vanille-extract
50gr. gesmolten boter
200gr. ontpitte,gehakte dadels.

Voor de saus:
200gr. bruine basterdsuiker
ongeveer 25gr. boter in kleine klontjes
5dl. kokend water.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal ,

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden, en vet een ovenschaal met een inhoud van anderhalve liter in met boter.
Meng in een grote kom de 100gr. basterdsuiker en de bloem.
Giet de melk in een maatbeker,klop er het ei,de vanille en de gesmolten boter door en giet dit mengsel bij de suiker en het bloem, terwijl je dit met een pollepel voortdurend roert.
Spatel de gehakte dadels erdoor, en schep dit alles in de puddingvorm.

Bereidingswijze

Strooi hier de 220gr. bruine basterdsuiker over, en leg de klontjes boter erop.
Giet er het kokend water over, klinkt gek ik weet het, en zet de ovenschaal in de oven.
Laat het in 45 minuten bakken,al vind je misschien dat er 5 of 10 minuten langer nodig zijn.
De bovenkant van deze pudding moet sponzig veerkrachtig aanvoelen. Daaronder zijn de boter,suiker en het kokend water veranderd in een kleverige caramelachtige saus

Bron

Nigella Lawson

Serveertip

Je kunt hier vanilleroomijs, creme-fraiche,of slagroom bij serveren.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

planco avatar
planco

Doorsturen

Home Recepten