1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Preisoep a la creme

Preisoep a la creme

  • Italiaans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-07-2009

Ingrediënten 4 personen


3 el olijfolie
6 preien (alleen wit) in dunne plakjes
1 el tomatenpuree
175 ml melk
25 gr boter
40 gr bloem
1 liter groentebouillon
1 eierdooier
2 el slagroom
4 el parmezaan
zout en peper


Verder heb je nodig


- Keukemachine of blender


Preisoep a la creme
Preisoep a la creme

Heel lekker soepje, zacht met veel smaak.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie en bak hierin de preien op laag vuur voor ong. 5 minuten. Roer de tomatenpuree door de melk en voeg dit bij de prei. Laat het geheel langzaam heet worden. Pureer dit alles in de keukemachine tot een puree. Smelt de boter in de pan en roer beetje bij beetje de bloem er doorheen. Giet vervolgens de bouillon, terwijl je goed roert, langzaam toe. Laat dit ongeveer 20 minuten op laag vuur staan, regelmatig roeren. Doe er de preipuree bij en laat het nog 15 minuten op heel laag vuur staan. Meng ondertussen de parmezaan, eierdooier en slagroom door elkaar. Giet dit als laatste bij de soep en dien direct op.

Bron

De Zilveren Lepel



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van metata


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van metata
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top