Gevulde turkse broodjes

  • Turks, Lunch/Brunch
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 22-07-2009
  • Gevulde turkse broodjes

    Gevulde turkse broodjes

    Gevulde turkse broodjes

Ik koop deze altijd bij de Turkse bakker,tot vandaag,want nu heb ik het recept gekregen van,wederom,de buurvrouw!Alleen gebruik ik uit gemaksoverwegingen witbroodmix.Recept is voldoende voor 12 broodjes.

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gr witbroodmix,
25 gr boter,
1 theel suiker,
3 dl lauw water
--------------------------------------------------------------------------
Voor de vulling:
250 gr lamsgehakt( of rundergehakt, vegetarisch gehakt),
1 grote rode fijngehakte ui,
2 eetl fijngehakte pijnboompitjes,
1 flinke uitgeperste teen knoflook,
2 eetl fijngehakte platte peterselie,
1 eiwit,
1 ontvelde,in blokjes gesneden vleestomaat,
1/2 groene paprika,in blokjes,
1 eetl tomatenpuree,
1 eetl wijnazijn,
1 flinke mespunt cayennepeper,
zout naar smaak,
2 losgeklopte eidooiers,
2 eetl sesamzaadjes.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kom
plasticfolie
bakplaat
oven

Voorbereiding

Kneed van de witbroodmix,de boter,de suiker en het water een soepel deeg,dek af met plasticfolie en laat 15 minuutjes rijzen.
Bakplaat invetten.

Bereidingswijze

Vermeng alle ingrediënten voor de vulling,behalve de eidooiers en de sesamzaadjes.
Verdeel het deeg in 12 stukken,voeg eventueel wat bloem toe als het deeg te plakkerig is,draai er bolletjes van en druk die plat.
Leg op elk deegplakje 2 eetl van de vulling,de randen vrijlatend.
Bestrijk de randen met de losgeklopte eidooiers ,knijp het deeg dicht en vorm er bolletjes van,
Leg ze op de bakplaat en dek af met plasticfolie,laat nog 30 minuutjes rijzen.
Verwarm in de tussentijd de oven voor op 200 graden C.
Bestrijk de broodjes met de rest van de eidooiers en bestrooi met de sesamzaadjes.
Bak ze onderin de oven in zo`n 25 minuten gaar en goudbruin.

Laatste reacties

deonart avatar
deonart 03-07-2012

super lekker lijk me dit. Deon

stephanieke1987 avatar
stephanieke1987 16-05-2012

mmm ik kon niet wachten tot ze afgekoeld waren... mmm lekker!

Sabine70 avatar
Sabine70 13-03-2012

Vandaag ga ik ook de broodjes maken. Alleen ben ik tegen het gebruik van Lamsgehakt en gebruik hiervoor in de plaats biologische rundergehakt. Ik vraag me alleen af of de vulling niet even licht aangegebakt moet worden?

laila4 avatar
laila4 14-07-2011

Meegenomen voor mijn kookboek!

alys avatar
alys 14-07-2011

Binnenkort ook eens proberen,dank je wel voor het recept!

natuurtje avatar
natuurtje 07-08-2010

Ha Irene, ziet er lekker uit, kan ook vast goed met vegetarisch gehakt ;) dankjewel!

lapaulina avatar
lapaulina 05-08-2010

De broodjes waren erg mooi geworden! Alleen vond ik persoonlijk de vulling wat flauw, misschien volgende keer wat zout toevoegen of iets van kruiden.En voor het rollen van de broodjes kan je inderdaad beter wat extra bloem gebruiken tegen het plakken.Maar met brooddeeg was het goed te maken!

nididja avatar
nididja 04-08-2010

Dank je Iggy! Het zijn heerlijke broodjes, ook geschikt om in te vriezen en later af te bakken. Heb een beetje extra bloem gebruikt om 12 mooie balletjes te draaien omdat mijn deeg wat te plakkerig was, ik denk dat ik wat teveel water heb gebruikt of zo. Leuk dat je zo``n aardige buurvrouw hebt die recepten met je deelt! En fijn dat jij ze weer deelt met ons...!

ruth6 avatar
ruth6 03-08-2010

dit ziet er lekker uit goddank voor buitenlandse buren! Ga ze zeker een keer maken.

deonart avatar
deonart 02-08-2010

super lekker [br] Deon

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten