Worteltaart met ananasroom frosting

  • Amerikaans, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-07-2009

Deze taart zal de kritische mensen doen verbazen.
Een echt lekkernij die naar meer smaakt!

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
1/8 liter slaolie
450 gr. suiker
4 eieren
300 gr. bloem
2 theel. zuiveringszout
2 theel. kaneel
1 theel. nootmuskaat
1 theel. kruidnale
300 gr. geraspte wortels (winterpeen)
100 gr. kleine stukjes walnoten (evt. andere noten)

Frosting / Glazuur :
2 pakjes monchou kaas
25 gr. margarine
1/2 p. poedersuiker
klein blikje ananas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
foodprocessor (worteltjes en noten fijnhakken). Grote taartvorm 24 cm.

Bereidingswijze

Mix de olie en suiker. Eieren toevoegen en goed mixen. Daarna alle andere droge ingredienten toevoegen en goed mixen. (Ziet er nog vrij vloeibaar uit.) Als laatste de wortelen en noten toevoegen en goed mengen.

Bakken : 150 C, 50 - 60 minuten

Frosting / Glazuur :
monchou kaas en de margarine goed mixen.
De uitgelekte ananas in hele fijne stukjes snijden.
Daarna beetje bij beetje de poedersuiker en de ananas toevoegen.
Als de frosting klaar is, deze over de afgekoelde cake smeren.

Note: Bovenstaande frosting is erg zoet. Amerikanen zijn erge zoetekauwen. Als je dat niet bent gebruik dan maar 1 pakje monchou en veel minder poedersuiker.

Bron

Onbekend

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten