1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Taart
  5. Apple crumble
  6. limoncello apple crumble

limoncello apple crumble

  • Italiaans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-07-2009

Ingrediënten 4 personen


4 kleine friszure appeltjes,zonder schil ,in blokjes
0.5 dl limoncello,
2 eetl vanillesuiker,
100 gr bloem,
100 gr suiker,
90 gr boter,koud!!In kleine blokjes,
snufje zout,
beetje boter voor het invetten,
125 ml lobbig geklopte ongezoete slagroom


Verder heb je nodig


Kom
zeef
4 soufflé potjes
oven


limoncello apple crumble
limoncello apple crumble

Als je dit nou wilt maken,dan moet je misschien even naar mijn recepten,daar staat het recept voor limoncello,maar dan moet je wel 3 weken geduld hebben!Dus misschien toch maar even langs de slijter!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden C.
soufflé vormpjes invetten.
appelblokjes met de vanillesuiker in de limoncello leggen.

Bereidingswijze

Bloem zeven,vermengen met de suiker en snufje zout.
Blokjes koude boter met koele hand door de bloem wrijven,zodat je een korrelige structuur krijgt.
Appelblokjes in de vormpjes doen,het kruimeldeeg erover verdelen en in 30 minuutjes lichtbruin bakken.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Met de lobbige slagroom en natuurlijk een glaasje ijskoude limoncello!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van iggy1


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van iggy1
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top