Gehaktballen (basisrecept + variaties)

  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 21-07-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 g rundergehakt
½ ei
1½ eetlepel paneermeel
zout en peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Gehakt in kom doen. Toevoegen: ei, paneermeel, 1½ theelepel zout en peper. Goed mengen. Gehakt verdelen in 4 gelijke stukken en met vochtige handen tot mooie ronde ballen zonder naadjes vormen.

Bereidingswijze

In braadpan olie verhitten en gehaktballen in ca. 4 minuten rondom bruin bakken. Met deksel op pan gehaktballen in nog ca. 10 minuten gaar braden.

Variaties:
• Zuidfranse smaak: voeg 2 theelepels Provencaalse kruiden en 1 uitgeknepen teentje knoflook toe;
• Kruidige kaassmaak: voeg 1 theelepel djinten en 1 eetlepel geraspte oude kaas toe;
• Grieks accent: voeg 2 theelepels milde paprikapoeder en ½ theelepel kaneelpoeder toe;
• Spaans accent: voeg 2 theelepels oregano en 4 fijngehakt groene olijven toe;
• Indonesische smaak: voeg 2 theelepels gewelde nasikruiden en 1 theelepel sambal badjak toe;
• Pittige, ietwat zoete smaak: voeg 1 theelepel fijngehakte groene peperkorrels, 1 theelepel kerriepoeder en 1 eetlepel gewelde rozijnen toe.

Bron

Onbekend

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten