1. Home
  2. Recepten
  3. Biefstuk
  4. biefstuk met oranjesaus

biefstuk met oranjesaus

  •  , Feestmaaltijd
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 25-04-1999

Ingrediënten 4 personen


4 stuk biefstuk a 150 gram
20 g boter ,koud in kleine blokjes
40 g boter
1 eetlepel honing
2 eetlepel olie
1 borrelglaasje oranjebitter van de slijter
2 stuk sinaasappel
2 stuk sjalot
zout, peper



biefstuk met oranjesaus
biefstuk met oranjesaus

Voor EK, WK en Koninginnendag Een echt oranje recept

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de sjalotjes en snijd deze in dunne ringen. Schil de sinaasappels, snijd van de schil dunne reepjes en pers het sap uit. Verhit de boter met de olie in een pan en bak de biefstukken aan beide zijden ca. 2 minuten. Kruid ze vervolgens met zout en peper en houd ze onder aluminiumfolie warm. Bak de sjalotjes in de bakboter kort aan, blus het met het sap en laat het ca. 3 minuten met de reepjes sinaasappelschil inkoken. Voeg nu de oranjebitter, honing en de blokjes boter toe en klop het geheel tot een gladde saus.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellentje


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellentje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top