1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Kerrie Kippesoep met rijst

Kerrie Kippesoep met rijst

  • Mediterraan, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-07-2009

Ingrediënten 4 personen


8 dl kippebouillon.
75 gram rijst.
1 dunne prei.
200 gram kipfilet.
25 gram boter.
3-4 theelepels kerrie.
1/8 liter slagroom.
zout, vers gemalen peper


Verder heb je nodig


Soeppan


Kerrie Kippesoep met rijst
Kerrie Kippesoep met rijst

Lekker licht voorafje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Breng de bouillon aan de kook.
Strooi de rijst erin en laat dit 20 minuten (deksel erop) zachtjes koken.
Maak intussen de prei schoon, snijd hem in smalle ringen.
Snijd de kipfilet in smalle reepjes, en bestrooi deze met de kerrie

Bereidingswijze

Verhit de boter in de koekepan en roerbak de reepjes kip ca. 3 minuten.
Voeg nu de preiringen erbij en roerbak deze ca. 2 minuten mee.
Roer nu het kip/prei mengsel door de bouillon en voeg de slagroom toe.
Breng de soep op smaak met zout en peper.

Serveertip

Lekker als voorgerecht maar ook als lunchgerecht en met brood

Bron

Internet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top