Thaise miniaubergines in limoenkokosroom
- Thais, Bijgerecht
- 0-10 min.
Ooit gegeten in een Thais restaurant in Londen, na thuiskomst meteen geprobeerd dit heerlijks te evenaren.
Belangrijk is de kokosroom; houdt de smaak lekker vol en geconcentreerd. Houd de kooktijd van de miniaubergines (kleine erwt-achtige groente te koop als bosje ) goed in de gaten, te kort gekookt blijven ze te wrang.
Ingrediënten 2 personen
200 ml kokosroom2 el green currypaste (Mae Ploy)
1 tl nam pla
1-2 citroenblad in strips
1 tl limoensap
1 tl limoenrasp
1 pak miniaubergines, steeltjes verwijderd
evt wat rietsuiker
Bereidingswijze
Allesbehalve limoenrasp en sap bij elkaar doen in pan, 10 min net niet koken. Voeg op het laatst limoensap en rasp erbij. Corrigeer naar smaak met suiker.
Bron
Londen
Serveertip
Rijst, cassave chips