Basilicumpasta met groene asperges

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-07-2009

Heel erg lekker gerecht, gebruik zo vers mogelijke groene asperges, Wij hadden biologische van de markt in den bosch, mmmmm!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg. groene asperges
3 bosjes basilicum
2 tenen knoflook
2 eetl. limoensap
2 dl. olijfolie
350 gr pasta (wij hadden penne)
4 bosuitjes
zout, peper
200 gram versgeraspte parmezaan
2 eetl. pijnboompitten
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

(Leg de asperges van te voren (half uurtje) in koud water) .
Hak de basilicum grof.
Snijd de bosuitjes fijn, houd wit en groen apart.
Rooster de pijnboompitten licht

Bereidingswijze

Pureer de basilicum met knoflook, limoensap en olijfolie tot een gladde saus en maak op smaak met vers gemalen peper en zout.
Snijd de onderste 4 centimeter van de asperges af. (gebruik je niet)
snijd de kopjes van de asperges en snijd de stelen in stukjes van de aspergekopgrootte. Kook de stukjes aspergesteel 2 min in gezouten ruim kokend water, doe de kopjes erbij en kook nog eens 3 min.
Schep de asperges uit het kookwater en spoel ze in een vergiet koud onder de kraan. Kook de pasta beetgaar in het kookwater van de asperges. Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een hapjespan. Bak het wit van het bosuitje een minuutje en voeg dan het ui-groen en de asperges toe en roer tot alles goed warm is.
Giet de pasta af, meng er de basilicumolie en het aspergesmengsel door. Schep het op de borden en bestrooi met pijnboompitjes en ruim parmezaanse kaas

Bron

de volkskrant 15 mei 2009

Serveertip

Versgeraspte parmezaan is echt veeeel lekkerder dan voorverpakte zakjes

Laatste reacties

Edjeskeukenprinses avatar
Edjeskeukenprinses 30-05-2011

Ik MOET hier gewoon echt nog even neerzetten dat dit een SUPER recept is. Vond het jammer dat mijn bordje leeg was. Alles klopt in dit recept, het is vlug klaar en gezond kortom: een echte smaaksensatie !!!! Helemaal top!!!!!!

Edjeskeukenprinses avatar
Edjeskeukenprinses 28-05-2011

Hmmm jammie, voor mijn eerste kennismaking met groene asperges lijkt me dit een prima begin!! Je recept meegenomen en zondag de testcase. Dankjewel

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten