Ribolita

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-07-2009

Een heerlijke toscaanse maaltijdsoep voor een regenachtige dag.
Een van de ingredienten is palmkool, een oude (bijna) vergeten groente.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr palmkool
4 teentjes knoflook
2 rode uien
4 wortels
1 stronk bleekselderij
1 gedroogde chilipeper
1 pot witte bonen (200 gr)
olijfolie
1/2 theelepel venkelzaad
1 blik tomaten (200 gr)
1/2 liter kippenbouillon
4 sneden zuurdesembrood
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Pel 3 tenen knoflook en de uien en schil de wortels. Snijd alles + de selderijstengels in stukjes.
Hak de tomaten in stukken

Bereidingswijze

Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan met dikke bodem en voeg ui, selderij en wortel toe en schep even om. Vervolgens de knoflook, de venkelzaadjes en de in stukken gehakte tomaten. Voeg zout toe en laat 15 min. sudderen (af en toe roeren).
Voeg de bonen en de bouillon toe en laat nog 15 min sudderen.
Snijd de nerven uit de palmkool. Snijd het blad klein en laat het 4 minuten koken in gezouten water. Schep het eruit met een schuimspaan en voeg toe aan de soep. Als de soep te dik is voeg iets kookwater van de palmkool toe.
Maak op smaak met zout en peper.
Rooster de sneden zuurdesembrood aan beide kanten en wrijf ze in met het laatste teentje, doorgesneden, knoflook.
Breek het brood en verdeel het over de soepborden. Giet wat olijfolie over het brood en schep de soep eroverheen. .

Bron

Recept uit de nieuwsbrief van de zorgboerderij week 29

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten