1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Oven-gebakken forel met groene kruiden

Oven-gebakken forel met groene kruiden

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-07-2009

Ingrediënten


Forellen (hoeveelheid volgens aantal porties)
groene tuinkruiden zoals peterselie, oregano, munt, citroenmelisse, basilicum, bieslook, fijn gesneden
ui in dunne ringen gesneden, kan ook lente-uitjes zijn
plakken tomaten
zout
peper
olijfolie
citroensap



Oven-gebakken forel met groene kruiden
Oven-gebakken forel met groene kruiden
Oven-gebakken forel met groene kruiden
Oven-gebakken forel met groene kruiden
Oven-gebakken forel met groene kruiden
Oven-gebakken forel met groene kruiden
Oven-gebakken forel met groene kruiden
Oven-gebakken forel met groene kruiden

Een heel eenvoudig, maar overheerlijke vis recept. Krijgt altijd alleen maar complimenten erover.

Lekker met: Quiche van kaas, crème fraîche en ansjovis

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Maak forel aan binnenkant op smaak met zout en peper.
2. Legt plakken tomaat en ui op ene kant van forel.
3. Verdeel groene kruiden over binnenkant van forellen.
4. Plaats forellen in een bakblik of ovenschaal.
5. Besprenkel forellen met olijfolie.
6. Bak forellen voor 20 - 30 min. bij 200*C of tot gaar. (halverwege keren)
7. Besprenkel forellen met citroensap of garneer forellen met partjes citroen en dan kan de gasten zelf citroensap erover doen.

Serveertip

Deze forel gerecht kan ook heel goed als bijgerecht bij een bbq geserveerd worden.
Of als jij de vis in een visrooster doen, kan het zo op de kolen op BBQ.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (19)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top