Oven-gebakken forel met groene kruiden

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-07-2009
  • Oven-gebakken forel met groene kruiden

    Oven-gebakken forel met groene kruiden

    Oven-gebakken forel met groene kruiden

  • Oven-gebakken forel met groene kruiden

    Oven-gebakken forel met groene kruiden

    Oven-gebakken forel met groene kruiden

  • Oven-gebakken forel met groene kruiden

    Oven-gebakken forel met groene kruiden

    Oven-gebakken forel met groene kruiden

  • Oven-gebakken forel met groene kruiden

    Oven-gebakken forel met groene kruiden

    Oven-gebakken forel met groene kruiden

Een heel eenvoudig, maar overheerlijke vis recept. Krijgt altijd alleen maar complimenten erover.

Lekker met: Quiche van kaas, crème fraîche en ansjovis

Deel dit recept

Ingrediënten
forellen (hoeveelheid volgens aantal porties)
groene tuinkruiden zoals peterselie, oregano, munt, citroenmelisse, basilicum, bieslook, fijn gesneden
ui in dunne ringen gesneden, kan ook lente-uitjes zijn
plakken tomaten
zout
peper
olijfolie
citroensap
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Maak forel aan binnenkant op smaak met zout en peper.
2. Legt plakken tomaat en ui op ene kant van forel.
3. Verdeel groene kruiden over binnenkant van forellen.
4. Plaats forellen in een bakblik of ovenschaal.
5. Besprenkel forellen met olijfolie.
6. Bak forellen voor 20 - 30 min. bij 200*C of tot gaar. (halverwege keren)
7. Besprenkel forellen met citroensap of garneer forellen met partjes citroen en dan kan de gasten zelf citroensap erover doen.

Serveertip

Deze forel gerecht kan ook heel goed als bijgerecht bij een bbq geserveerd worden.
Of als jij de vis in een visrooster doen, kan het zo op de kolen op BBQ.

Laatste reacties

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 08-04-2015

Gisteren heb ik deze forel gemaakt. Ik had super verse forellen gekregen van mijn buurman die hij die dag zelf gevangen had. Het heeft Richard en mij vorstelijk gesmaakt. Groetjes, Margrit

petra1954 avatar
petra1954 07-10-2009

Hallo Deon, Uitgeprobeerd en was zalig. Bedankt voor dit lekkere recept. Groetjes, Petra

sheltiemoeke avatar
sheltiemoeke 10-08-2009

Hoi Deon, Ik heb je forel vanavond gegeten. Het was SMULLEN! Wij gaan hem vaker eten. Dankjewel Groetjes Marjon

aaltjejohanna avatar
aaltjejohanna 10-08-2009

Dit recept neem ik graag mee. Ik heb namelijk een fanatieke visser in huis dus aan vis nooit te kort. En dit recept ga ik zeker deze maand nog maken. Bedankt voor het recept

tonia1947 avatar
tonia1947 27-07-2009

Hallo Deon. Weer een heererlijk visgercht. Ik neem hem mee hoor. groetjes Tonia.

professoroud avatar
professoroud 26-07-2009

Hallo Deon, Vanavond deze forellen van jou klaargemaakt. Het was heerlijk. Voor herhaling vatbaar, zeker in de zomer wanneer ik zoveel kruidjes uit de tuin kan halen. Ik heb gedroogde tomaten in olie gebruikt i.p.v. verse tomaten. Bedankt voor dit lekkers. Groetjes, Jos

marya1 avatar
marya1 25-07-2009

hallo deon ,zo lust ik er wl meer .ze waren echt heel lekker,bedankt nog een heel fijn week-end groetjes marya

astridtb avatar
astridtb 25-07-2009

Hoi Deon ook ik neem je recept mee. Ga het een keertje uit proberen! Wens jou en iedereen die je lief is een hele fijne week ook toe ! Groetjes Astrid

texelstroom avatar
texelstroom 22-07-2009

HMMMMMM dat ziet er lekker uit Deon ,ga het zeker ook proberen bedankt alvast,,,,Nel.

marya1 avatar
marya1 22-07-2009

lekker deon ,sta bij mijn favorieten,en zal het zaterdag maken bedankt en groetjes marya

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten