Pasta pesto

  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 18-07-2009

Energie 585 kCal- Eiwit 19 g- Vet 29 g- Koolhydraten 63 g (per eenpersoonsportie)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
350 g spaghetti
2 eetlepels pijnboompitten (zakje 65 g)
2 bakjes verse basilicum (a 15 g)
1 teen knoflook
50 g Parmezaanse kaas (stukje)
75 ml olijfolie extra vierge
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine

Bereidingswijze

Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af, houd 1 kopje kookvocht apart. Maak intussen de pesto. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten op middelhoog vuur in 3 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op een bordje. Maal het basilicum (zonder de dikke steeltjes), de knoflook, de pijnboompitten en de kaas grof in de keukenmachine of vijzel. Voeg de olie beetje bij beetje toe, als je de keukenmachine gebruikt laat je deze draaien tot het een gladde pasta is. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep in een schaal de spaghetti om met pesto naar smaak en een scheutje kookvocht. Serveer er naar smaak extra Parmezaanse kaas bij.

Bron

Onbekend

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten