Speklapspiesjes met uienchutney

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Speklapspiesjes met uienchutney

    Speklapspiesjes met uienchutney

    Speklapspiesjes met uienchutney

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 uien, 1 el olie, 2 el groene pepers mild, 2 el basterdsuiker, 4 el appelciderazijn, zout, 8 speklapjes zonder zwoerd, satestokjes
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Uien pellen en in dunne ringen snijden. In pan olie verhitten en uie zout en nringen ca. 2 minuten zachtjes bakken. Pepers fijnhakken. Suiker, azijn en peper aan uien toevoegen en geheel op zacht vuur ca. 20 minuten laten sudderen tot uimengsel zacht en ingedikt is. Regelmatig omscheppen. Uienchutney met zout op smaak brengen en laten afkoelen.

Bereidingswijze

Speklapjes in repen snijden en in zigzagvorm aan satestokjes rijgen. Speklapspiesjes op het barbeque in 10 a 15 minuten rondom gaar en bruin bakken en serveren met uienchutney.

Serveertip

Serveer met een gepofte aardappel en bieslookroom.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

monie avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten