Blini`s met gerookte zalm
- Russisch, Voorgerecht
- 60-120 min.
U kunt de blini`s ook bereiden met een kwart pak poffertjesmix. Maak het beslag dan volgens de gebruidsaanwijzing op het pak.
Ingrediënten 4 personen
75 gr. bloem75 gr. boekweitmeel of volkorenmeel
zout
1/2 zakje gedroogde gist
2 dl. lauwwarme melk
1 ei
125 gr. zure room
1 el. geraspte mierikswortel potje Kühne
peper
100 gr. gerookte zalm
1 el. fijngehakte peterselie
50 gr. boter.
Bereidingswijze
Schep in een kom de bloem, het boekweitmeel, een snufje zout en de gist door elkaar. Klop de melk en het ei erdoor. Laat het beslag 1 uur rijzen op een warme plaats. Roer in een kommetje de zure room en mierikswortel door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de zalm in brede repen. Verhit een klontje boter in een koekenpan en schep er 3 juslepels beslag in.
Bak de blini`s tot de bovenkant droog is, keer ze en bak ook de onderkant mooi bruin. Bak de rest van de blini`s op dezelfde manier.
Bron
onbekend
Serveertip
Leg de blini`s op 4 bordjes. Schep de zure room erop en verdeel de repen zalm erover.
Bestrooi de blini`s tot slot met de peterselie.
Bevat p.p.
380 kcal.
16 gr. eiwit
22 gr. vet
32 gr. khd.