zalmburgers

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-04-1999
  • zalmburgers

    Zalmburgers

    Zalmburgers

Lekker, snel, spannend en bijzonder (door de lichte anijssmaak van de pernod in combinatie met de zalm).

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Zalm (ca. 1 kilo)
Dyonmosterd
Dille
Mayonaise
Scheutje pernod
Peper
Zout
Zoete aardappel (1 kilo)
Sla
Olie
1 persoons Ciabatta (of ander lekker hard broodje)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven
Pan om te frituren (ik gebruik een wok)

Voorbereiding

De zalm ontgraten en ontvellen en in kleine brokjes snijden (ca. 1/2 cm.) Vermengen met 1 eetlepel dyon mosterd, peper, zout en 1 eetlepel dille (liefst vers). In vier gelijke porties verdelen en burgers vormen. Per stuk in plasticfolie verpakken. Ongeveer twee uur koud laten worden in de koelkast (dan houden ze hun stevigheid tijdens het bakken) of even in de diepvries leggen.
Door 125 gr. mayonaise een flinke eetlepel dyon mosterd roeren, een scheut pernod en wat verse dille.
Zoete aardappel schillen en in dunne frietjes snijden.

Bereidingswijze

Olie heet laten worden. Frietjes bakken. Je kunt ze ongeveer 30 minuten in de oven warm houden terwijl je de burger maakt.
In voorverwarmde oven de broodjes afbakken (als je tenminste afbakbrood gebruikt). Anders brood even oppiepen.
In boter burgers bakken (3-5 minuten). Op elk broodje een burger leggen. De saus erop (een flinke klodder).

Serveertip

Burgers serveren met gefrituurde zoete aardappel en een lekkere salade. Een heerlijke maaltijd!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pieke_a avatar
pieke_a 06-07-2001

Ik heb je recept even meegenomen het lijkt me heerlijk. Het zal wel na de vacantie zijn dat ik tijd heb om het klaar te maken. Maar ik geeft een reactie. Ik heb het tevens doorgestuurd naar mijn zus

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten