BBQ or not to BBQ Ribs (Slowcooker)
- Canadees, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Een gemakkelijke en heerlijke manier om ribs (krabbetjes) te maken zonder een BBQ als dat zo uitvalt. Deze manier van koken maken de ribs (rund of varken) altijd mals!
Ingrediënten 8 recipe.people
2 Kg. Ribs (rund of varken)Zout en gemalen peper naar smaak.
450 Ml. Ketchup
250 Ml. Chili Saus
125 Gr. Bruine basterd Suiker
4 El. Azijn
2 El. Cherry of rode wijn
2 Tl. Oregano (marjolein)
2 Tl. Worcestershire Saus (of Teriyaki)
Scheutje (naar smaak) hete saus of sambal oelek
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 847,61 kcal |
Koolhydraten | 61,59 g |
Eiwitten | 51,96 g |
Vetten | 43,58 g |
Benodigdheden
Slowcooker (of keramische schaal met deksel). MesVoorbereiding
Oven op even 200 gr. voorverwarmen (of BBQ even aanzetten; medium hot).
Vlees met zout en peper inwrijven. In een braadblik in de oven even aan bijde kanten (15 min. elk) wat bruin bakken. (Of op de bbq. even wat bruin bakken, zonder braadblik) Vet afgieten.
Bereidingswijze
In een schaal de volgende 8 ingredienten zamen roeren.
Plaats de ribs in de slowcooker (of een vaste keramische schaal met deksel)
Giet de saus over de ribs en roer alles door elkaar zodat de ribs bedekt zijn met saus.
Deksel erop en slowcooker op lage stand 5-8 uren koken (of tot het mals is).
(in de oven op 90-95 graden)
Bron
CP site-adjusted;Dirk
Serveertip
Rijst met mais kolven of andere groenten. De saus kan even worden aangedikt en over de rijst gegoten worden.
Tips: kijk naar slowcooker artikel op canadutch