BBQ or not to BBQ Ribs (Slowcooker)

  • Canadees, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 15-07-2009

Een gemakkelijke en heerlijke manier om ribs (krabbetjes) te maken zonder een BBQ als dat zo uitvalt. Deze manier van koken maken de ribs (rund of varken) altijd mals!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
2 Kg. Ribs (rund of varken)
Zout en gemalen peper naar smaak.

450 Ml. Ketchup
250 Ml. Chili Saus
125 Gr. Bruine basterd Suiker
4 El. Azijn
2 El. Cherry of rode wijn
2 Tl. Oregano (marjolein)
2 Tl. Worcestershire Saus (of Teriyaki)
Scheutje (naar smaak) hete saus of sambal oelek
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Slowcooker (of keramische schaal met deksel). Mes

Voorbereiding

Oven op even 200 gr. voorverwarmen (of BBQ even aanzetten; medium hot).
Vlees met zout en peper inwrijven. In een braadblik in de oven even aan bijde kanten (15 min. elk) wat bruin bakken. (Of op de bbq. even wat bruin bakken, zonder braadblik) Vet afgieten.

Bereidingswijze

In een schaal de volgende 8 ingredienten zamen roeren.
Plaats de ribs in de slowcooker (of een vaste keramische schaal met deksel)
Giet de saus over de ribs en roer alles door elkaar zodat de ribs bedekt zijn met saus.
Deksel erop en slowcooker op lage stand 5-8 uren koken (of tot het mals is).
(in de oven op 90-95 graden)

Bron

CP site-adjusted;Dirk

Serveertip

Rijst met mais kolven of andere groenten. De saus kan even worden aangedikt en over de rijst gegoten worden.
Tips: kijk naar slowcooker artikel op canadutch

Laatste reacties

Pedeki avatar
Pedeki 22-12-2015

Gisteren gemaakt in de slowcooker. Heerlijk, ik denk er nier meer aan ze nog ooit op de bbq te klaarmaken. Zo heerlijk mals, het vlees kon je van het bot afslurpen.

Saxofonist84 avatar
Saxofonist84 01-05-2010

Ik ga het vandaag ook maken (eindelijk), doch een Indonesische variant. De Manier van klaarmaken neem ik over.

bezemsteeltje avatar
bezemsteeltje 01-03-2010

Hoi! heb gisteren de spareribs in de slowcooker gemaakt.Een dagje laten staan door omstandigheden . Vandaag heeft mijn ventje ervan gegeten en het is een topper!Hij heeft gegeten tot hij niet meer kon! bedankt voor je recept,dit wordt genoteerd in mijn persoonlijke boekje. Groetjes,Lut.

ijsbranddejong avatar
ijsbranddejong 22-02-2010

Is een Tajine ook een slowcooker?

bezemsteeltje avatar
bezemsteeltje 22-02-2010

Dank je voor dit recept.Heb pas een slowcoocker en wil het eens proberen. Groetjes,Lut.

will_s avatar
will_s 22-02-2010

Dank je Dirk ! Héérlijk recept ! Groetjes Willeke.

alidada avatar
alidada 01-10-2009

Hoi Dirk, het ziet er heerlijk uit en ik ga dit binnenkort eens proberen, ik heb nog sparerribs in de vriezer! Groetjes, Louise

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 21-07-2009

Heerlijk, wat fijn dat je dit recept op Smulweb hebt gezet. Ik heb nog een pak beef ribs in de vriezer liggen dus neem ik dit mee om zo spoedig mogelijk te maken. Bedankt ... Margrit

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten