1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Broccoli
  5. Broccoli pasta
  6. tapas

tapas

  • Spaans, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-07-2009

Ingrediënten 4 personen


Artisjok-olijftortilla
1 blikje artisjokken, uitgelekt en in kwartjes gesneden
1 pot zwarte olijven, uitgelekt (mag heel)
1 handje gedroogde tomaten in kleine stukjes gesneden
4 eieren, geklutst
zout, peper, olie


Broccoli-Pijnboompitten-Spread
150 g broccoli
2 à 3 eetlepels pijnboompitten
2 theelepels gedroogde basilicum (of verse indien beschikbaar)
1 theelepel oregano
een mespuntje gember
1 eetlepelolijfolie
peper, zout


Gevulde champignons
8 grote champignons
1 kleine ui
50 g. pittige kaas
1 eetl. paneermeel
25 g. walnoten
peterselie


Garnalen met knoflook
1 bakje jumbo garnalen (100 g)
2 teentjes knoflook
1/2 rode peper
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel peterselie (diepvries kruiden)
1 eetlepel citroensap
zout


Kletskop van Parmezaanse kaas
stuk parmezaanse kaas



tapas
tapas
tapas
tapas

5 verschillende tapas die ik het lekkerst vind.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Artisjok-olijftortilla
Meng alle ingrediënten door elkaar en bak deze omelet voorzichtig op zacht vuur.
Snijd de tortilla in kleine puntjes en serveer warm.


Broccoli-Pijnboompitten-Spread
Rooster de pijnboompitten onder voortdurend roeren kort in een pan (let op dat ze niet aanbranden!). Laat de broccoli gaar worden (koken, magnetron of stomen). Meng dit met de overige ingrediënten in een blender, keukenmachine of met de (staaf)mixer. Er ontstaat dan een dikke pasta die verrukkelijk is voor op de boterham of op toast. De pasta is in principe zo`n 5 dagen houdbaar in een afgesloten bakje of potje in de koelkast, maar is dan hoogstwaarschijnlijk al lang op!

Gevulde champignons
Maak de champignons schoon, breek de stelen eruit en hak deze klein. Vermeng dit met de fijngesneden ui, de fijngesneden kaas, het paneermeel, de gehakte walnoten en wat peterselie.
Vul hiermee de champignonhoeden en laat ze in een bodempje water in een hete oven (200 gr.) in 10 minuten heet worden.

Garnalen met knoflook
Garnalen droogdeppen. Knoflook pellen en fijnhakken. Peper wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in grove repen snijden. In braadpan (of wok) olie verhitten. Knoflook en peper lichtbruin bakken. Garnalen toevoegen en al omscheppend ca. 2 minuten bakken. Pan van vuur nemen, peterselie en citroensap erdoor roeren, met zout op smaak brengen. In pan achtergebleven olie erover druppelen.

Kletskop van Parmezaanse kaas
Verwarm de oven op 200 graden.
Rasp de parmezaanse kaas en leg op een bakplaat kleine bolletjes.
Spreid dit uit tot een rondje en zet het in de oven.Blijf er bij staan en als je ziet dat het gesmolten en lichtbruin is,kun je de bakplaat uit de oven halen.Koekjes meteen op een bord of dergelijke leggen en af laten koelen.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van metabras


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van metabras
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top