Joegoslavische vleesschotel
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een Joegoslavische lekkernij.
Ingrediënten 4 recipe.people
200 gr varkenslappen;200 gr lamslappen;
3 uien;
40 gr reuzel;
500 gr tomaten;
100 gr sperziebonen;
2 paprika`s;
100 gr savooiekool;
200 gr worteltjes;
100 gr doperwten;
0.5 l bouillon.
Bereidingswijze
Snijd het vlees in blokjes,de uien in ringen en fruit beide
in de reuzel lichtbruin.
Verdeel het vlees over de bodem van de flavorwave-turbo-oven
Ontvel de tomaten en snijd ze klein. Snijd de
paprika`s in reepjes,de worteltjes in plakjes,
breek de sperzieboontjes,meng
dit alles met de gesnipperde kool en de doperwtjes,
voeg het mengsel bij het
vlees en roer goed door.
Giet de bouillon erbij en stoof het gerecht 30 -40 min op 210 graden.
Probeer tussentijds of het vlees gaar is.
De suas kun je eventueel nog wat binden.
Serveertip
Serveer dit gerecht met brood.
Eet smakelijk.