Tartaartje met feta

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-07-2009
  • Tartaartje met feta

    Tartaartje met feta

    Tartaartje met feta

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr. sperziebonen
1 pak aardappelschijfjes a 700 gr.
50 gr. feta, verkruimeld
4 tartaartjes
1/2 bakje cherrytomaten
1 zak veldsla 75 gr.
6 el. olijfolie
1 el. wittewijnazijn
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de puntjes van de sperziebonen en kook ze in ruim water met wat zout in 8-10 min. beetgaar. Verhit 2 el. olijfolie in een wok en schep de aardappelschijfjes erdoor. Bak de schijfjes met de deksel op de pan op vrij hoog vuur in 5-8 min. gaar, schep ze af en toe om.
Meng de feta met peper en zout naar smaak door de tartaar en vorm er weer 4 tartaartjes van. Verhit 1 el. olijfolie in een niet te grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tartaartjes in 4-6 min. bruin, vanbinnen mogen ze nog rosè zijn.
Haal de deksel van de pan met aardappeltjes en bak ze in nog enkele minuten goudbruin. Strooi er wat zout over. Spoel de sperziebonen in een vergiet af onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Halveer de tomaatjes.
Klop in een slaschaal de azijn met 3 el. olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing en schep de sperziebonen, tomaatjes en veldsla erdoor.

Bron

onbekend

Serveertip

Serveer de tartaartjes met de gemengde salade en de gebakken aardappeltjes.
Bevat p.p.
590 kcal. 27 gr. eiwit
36 gr. vet
41 gr. khd.

Laatste reacties

haaften49 avatar
haaften49 19-01-2011

Nu enkele malen de tartaar met feta gemaakt. Erg lekker!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten