Romeinse kipschotel

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 15-07-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 uien
1/2 struik bleekselderij
150 gr. champignons
1 winterwortel
1/2 bos peterselie
3 teentjes knoflook
2 el. bloem
1 el. paprikapoeder
1 el. gehakte tijm of 1 tl. gedroogd
peper, zout
4 kippenpoten of 8 drumsticks
3 el. olijfolie
150 gr. gerookte spekblokjes
500 gr. geschrapte krielaardappeltjes
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
1 blikje tomatenpuree 70 gr.
2 dl. witte wijn.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Pel de uien en snijd ze in ringen. Verwijder de harde nerven uit de bleekselderij en verdeel de stengels in kleine stukjes. Borstel of veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Schil de wortel en verdeel deze in kleine blokjes. Was de peterselie en hak deze fijn. Maak de knoflook schoon. Meng de bloem met paprikapoeder, tijm, peper en zout en wrijf de kippenpoten ermee in.

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie en bak hierin de kip samen met de spekjes rondom bruin. Doe de geperste knoflook, ui, bleekselderij, champignons, wortel en krieltjes erbij en bak dit alles even mee. Voeg laurierbladeren, kruidnagels, tomatenpuree en wijn toe en laat het gerecht met de keksel op de pan 1 uur heel zachtjes stoven. Verdeel de peterselie er vlak voor het serveren over.

Bron

onbekend

Serveertip

Zet deze schotel op tafel en serveer er bruin stokbrood of meergranenbrood bij.
Bevat p.p.
643 kcal
52 gr. eiwit
31 gr. vet
39 gr. khd.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten