Portugees konijn met sjalotjes

  • Portugees, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Portugees konijn met sjalotjes

    Portugees konijn met sjalotjes

    Portugees konijn met sjalotjes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 uien
4 konijnenachterbouten
peper, zout
300 gr. sjalotjes
2 teentjes knoflook
4 el. olijfolie
5 kruidnagels
2 kaneelstokjes
3 laurierblaadjes
2 blikjes tomatenpuree
2 dl. bouillon van tablet of uit pot
1,5 dl. rode port.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 378,28 kcal
Koolhydraten 21,64 g
Eiwitten 19,25 g
Vetten 18,32 g

Voorbereiding

Pel de uien en snipper deze. Wrijf de konijndelen in met zout en peper. Pel de sjalotjes en halveer ze. Maak de knoflook schoon.

Bereidingswijze

Verhit in een grote braadpan de olie en bak de ui ca. 3 min. Pers de knoflook erboven. Voeg kruidnagels, kaneelstokjes en laurierblaadjes toe. Bak het geheel nog zachtjes 2 min. Schep het met een schuimspaan uit de pan. Bak in dezelfde pan de konijndelen in ca. 5 min. rondom lichtbruin. Voeg uimengsel, tomatenpuree en bouillon toe. Stoof dit met een deksel op de pan 30 min. Voeg aan het konijn sjalotjes, port en 0,15 l. water toe. Stoof met een deksel op de pan het konijn op een lage stand 2,5 uur. Schep het konijn in een schaal. Breng het stoofvocht op smaak met peper en zout. Schenk het over het konijn.

Bron

onbekend

Serveertip

Geef bij deze stoofpot stokbrood .
Bevat p.p.
309 kcal.
20 gr. eiwit
17 gr. vet
19 gr. khd.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

antpe avatar
antpe

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten