Portugees konijn met sjalotjes

  • Portugees, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 15-07-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 uien
4 konijnenachterbouten
peper, zout
300 gr. sjalotjes
2 teentjes knoflook
4 el. olijfolie
5 kruidnagels
2 kaneelstokjes
3 laurierblaadjes
2 blikjes tomatenpuree
2 dl. bouillon van tablet of uit pot
1,5 dl. rode port.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Pel de uien en snipper deze. Wrijf de konijndelen in met zout en peper. Pel de sjalotjes en halveer ze. Maak de knoflook schoon.

Bereidingswijze

Verhit in een grote braadpan de olie en bak de ui ca. 3 min. Pers de knoflook erboven. Voeg kruidnagels, kaneelstokjes en laurierblaadjes toe. Bak het geheel nog zachtjes 2 min. Schep het met een schuimspaan uit de pan. Bak in dezelfde pan de konijndelen in ca. 5 min. rondom lichtbruin. Voeg uimengsel, tomatenpuree en bouillon toe. Stoof dit met een deksel op de pan 30 min. Voeg aan het konijn sjalotjes, port en 0,15 l. water toe. Stoof met een deksel op de pan het konijn op een lage stand 2,5 uur. Schep het konijn in een schaal. Breng het stoofvocht op smaak met peper en zout. Schenk het over het konijn.

Bron

onbekend

Serveertip

Geef bij deze stoofpot stokbrood .
Bevat p.p.
309 kcal.
20 gr. eiwit
17 gr. vet
19 gr. khd.

Laatste reacties

aagje60 avatar
aagje60 29-07-2009

Voor mij een heel ander manier van klaarmaken dan normaal, maar het was heerlijk. En de geur die het gerecht afgeeft is verukkelijk. Bedankt, Agnes

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten