1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Balkanische keuken
  5. balkan groente/vlees gerecht

balkan groente/vlees gerecht

  • Balkan, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-07-2009

Ingrediënten 4 personen


- olijfolie
- 1 kilo schouderkarbonade
- 8 tomaten
- 1 bol knoflook
- 2 courgette en/of 2winterpenen
- 1/2 Turks brood p.p.
- stoplicht paprika
- Evt. Spaanse peper
- 8 uien
- peper, zout, paprikapoeder


Verder heb je nodig


Grote diepe (braad)pan,
vork


Ik weet de naam eigenlijk niet zo goed van dit gerecht, weet wel dat iets soortgelijks veel in Turkije, Marokko, Griekenland e.d. word gegeten. Dit is eigenlijk meer een eigen brouwsel maar wel erg lekker. Vlees is dan ook naar eigen keuze, ik gebruik dus varkensvlees omdat ik dat gewoon ontzettend lekker vlees vind, ieder zijn smaak:-D. Probeer het maar...

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de groente ruim. D.w.z. paprika in reepjes, uien en tomaten in partjes, courgette en/of winterpenen in plakjes, prei in ringen. knoflook pellen en tenen 1 keer door midden snijden. kruid het vlees goed.

Bereidingswijze

1/2 cm olie in de pan op een hoog vuur en schroei hierin het vlees aan beide kanten goed dicht. Zet dan het vuur laag en bouw laag voor laag de groente op het vlees. Ik persoonlijk begin altijd met de uien, haal het hart eruit zodat je ze mooi gelijkmatig aan het vlees kan klemmen. Doe hetzelfde met de tomaat. Dan het geheel flink goed kruiden, dan een laag paprika gevolgd door de prei en Knoflook gewoon er tussen strooien. Dan weer goed kruiden. dan gevolgd door 1 laag winterpenen en/of courgette. weer goed kruiden. Hou je van extra pittig leg je er nog een spaanse peper bovenop. Deksel op de pan, laagste vuur. Laat dit zo`n 1,5 tot 2 uur sudderen. Het gerecht is klaar als je er als het ware met de vork doorheen kan `glijden`. druk dan de spaanse peper uit op een schoteltje, dit is dan je sausje en snij het velletje in stukjes nog door het gerecht! Eet smakelijk!

Serveertip

Officieel eet je dit gerecht rechtstreeks uit de pan met een vork, je scheurt een stukje brood af en sopt er mee in het eten, of je vult je stukje brood lekker met het groente en vlees. Of je schept het gewoon op een bord en eet gewoon met mes en vork.

Misschien komen jullie zelf nog met tips om het nog lekkerder te maken?!

Bron

Van een vriendOver de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van para_matte


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van para_matte
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top