Scheveningse garnalengratin

  • Nederlands,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-07-2009
  • Scheveningse garnalengratin

    Scheveningse garnalengratin

    Scheveningse garnalengratin

Heerlijk als lunch,maar kan ook als voorgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
24 grote,ongepelde garnalen,
3/4 liter water,
2 wortels,in stukjes,
2 uien in vieren,
2 laurierblaadjes,
1 eetl mosterdzaad,
1 theel groene peperkorrels,
100 gr roomboter,
3 teentjes knoflook,fijngehakt,
1 fijngehakte bos peterselie,
150 gr belegen kaas,geraspt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kookpan
4 ovenschaaltjes
koekenpan
grill

Voorbereiding

Breng in de kookpan het water met de wortel,ui,laurier,mosterdzaad en peperkorrels aan de kook.Laat dit 10 minuten koken.
Voeg de garnalen toe,breng weer aan de kook,zet het vuur laag en laat ze met het deksel van de pan 5 minuten tegen de kook aan.
Schep de garnalen eruit,laat afkoelen en pel ze.
Verwarm de grill voor op hoge stand.

Bereidingswijze

Verwarm de roomboter in de koekenpan,bak hierin de knoflook tot de geur vrijkomt en voeg dan de garnalen toe,schep goed om.
Verdeel de garnalen met de boter over de achaaltjes,strooi er de kaas en de peterselie over en gratineer 3 minuutjes onder de grill.

Bron

Schaaldieren.

Serveertip

Vers stokbrood,lekker dippen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten