sesamgarnalen met munt-mangochutney

  • Internationaal, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-07-2009
  • sesamgarnalen met munt-mangochutney

    Sesamgarnalen met munt-mangochutney

    Sesamgarnalen met munt-mangochutney

Heerlijk krokante mezze.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
5 blaadjes verse munt,fijngehakt,
5 eetl kant en klare mangochutney,
4 eetl bloem,
1 groot ei,losgeklopt met een scheutje water,
5 eetl paneermeel,
5 eetl sesamzaad,
250 gr cocktailgarnalen,schoon,
1 eetl citroensap
zonnebloemolie om te frituren.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer of keukenmachine
wok of frituurpan
2 diepe borden,
kommetje
keukenpapier

Voorbereiding

meng het paneermeel met het sesamzaad in een diep bord.
Draai de chutney glad met de staafmixer of in de keukenmachine.
Strooi de bloem in een diep bord.
Verhit de olie tot 160 graden C.

Bereidingswijze

Vermeng de chutney met de munt.
Besprenkel de garnalen met het citroensap.
Haal de garnalen door de bloem,dan door het ei en rol ze vervolgens door het paneer-sesammengsel tot een stevig korstje.
Frituur ze in gedeelten in ongeveer 1 minuut goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.

Bron

Amuses.

Serveertip

Serveer met de chutney en partjes citroen of limoen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten