Goudse stroopwafels

  • Nederlands, Banket
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 12-07-2009
  • Goudse stroopwafels

    Goudse stroopwafels

    Goudse stroopwafels

Het is een geweldig recept !

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor het deeg:
750 gram bloem
500 gram roomboter
400 gram witte basterdsuiker
2 eetlepels melk
1 eetlepel brandewijn (brandy)
snufje zout
1 theelepel kaneel

Voor de stroop:
250 gram (riet)suikerstroop (eventueel maple syrup)
125 gram bruine basterdsuiker
200 gram roomboter
1 theelepel kaneel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 wafelijzer voor ronde, dunne wafels.
Boter om in te vetten.
Wafelbakkers op de markt gebruiken een groot plat ijzer,
en een ronde steekvorm om de wafels uit het vers gebakken deeg te steken.
desnoods kan het ook met een crêpes-bakplaat.
Druk het deeg dan goed plat met een spatel of een hittebestendig plat bord.

Bereidingswijze

Het deeg:
Doe de bloem in een beslagkom en maak er een kuiltje in. Doe daarin kaneel,
melk, brandewijn en zout. Snij de boter in kleine klontjes en verdeel die
over het deeg.
Strooi de suiker erover.
Kneed snel tot een egaal deeg. Maak hiervan kleine balletjes met een
doorsnee van een centimeter of twee.
Trakteer vrienden op zelfgebakken stroopwafels

De stroop:
In een pannetje op matig vuur de stroop met de overige ingrediënten
door elkaar roeren en warm laten worden.
De stroop mag niet koken.

Verhit het wafelijzer.
Vet het snel dun in met boter (met een kwastje).
Leg er een deegballetje in en klap het dicht.
De wafel bakt heel snel bruin.
Neem uit het ijzer en leg apart.
Bak zo een hoeveelheid wafels.
Neem twee wafels, smeer de eerste dun in met stroop en leg de tweede erop.

Bron

Ooit op internet. Maar ik weet echt niet meer waar.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten