Kippenvleugeltjes met honing en sinaasappel
- Mediterraan, Bijgerecht
- 30-60 min.
Om zo in te bijten; zo lekker zien deze kippenvleugeltjes er uit.
Ingrediënten 4 personen
10 flinke kippenvleugels (of 15 kleine);1 sinaasappel;
2 eetlepels honing;
1 teen knoflook;
zout en peper naar smaak;
1/2 koffielepel scherpe cayennepeper.
Voorbereiding
Maak eerst de marinade:
pers daarvoor de sinaasappel en doe het sap in een grote kom.
Roer er de eetlepels honing doorheen.
Pers de teen knoflook en roer ook dat er doorheen samen met zout en peper naar smaak en uiteindelijk de scherpe cayennepeper.
Leg de kippenvleugels in de kom en bedek die met de marinade. Zorg dat de marinade de kippenvleugels aan alle kanten bedekt.
Zet tenminste 2 uur afgedekt in de koelkast.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 230 graden.
Verspreid de gemarineerde vleugels in een grote braadslede (of zo op de bakplaat) met anti-aanbaklaag of een bakplaat belegd met bakpapier.
Verdeel de in de kom gebleven marinade over de kippenvleugels.
Zet de bakplaat 15 minuten in de hete oven en bak de kippenvleugels goudbruin.
Keer na die 15 minuten bakken de kippenvleugels om, bedruip de vleugels met het baksappen/marinade en bak ook die kant in 15 minuten goudbruin.
Bron
internet
Serveertip
Dien heet op met daarbij stukken Marokkaans brood, frietjes en lekkere salades.