Tabouleh, salade met bulgur

  • Mediterraan, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-07-2009

Wat is bulgur?
Bulgur is tarwe dat eerst gestoomd is en dan gemalen. De korrels kunnen zeer fijn tot grof zijn. De kooktijd is afhankelijk van de dikte van de korrel. Het komt uit het Midden-Oosten. Er zijn variaties in de bereidingswijze en elke streek heeft zijn eigen specialiteiten. Je kan het gebruiken als vervanging voor rijst, couscous, pasta of andere granen in de meeste bereidingen.

Bulgur vind je bij buitenlandse winkels (Turkse zeker) en soms in natuurvoedingszaken.

Dit is de meest bekende salade uit de Levant, met als bijzonder ingrediënt bulgur. In restaurants, wanneer je bij mensen thuis gaat eten, geen etentje is compleet zonder deze salade

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gr fijne bulgur
1 kleine komkommer
2 flinke tomaten
2 bossen peterselie (nog liever 3)
2 citroenen
6 el olijfolie
zout
1 el granaatappelsiroop (eventueel)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Doe de bulgur in een schaal en giet water in de schaal zodat de bulgur ruim onder water staat. Laat dit zo een half uur staan. Vervolgens goed afgieten en eventueel water er uit persen. Snipper de peterselie zo fijn mogelijk en snijd de komkommer en tomaten in heel kleine stukjes

Bereidingswijze

Voeg bulgur, peterselie, komkommer en tomaten in een schaal bij elkaar. Pers de citroenen uit en doe het sap, met de olie, granaatappelsiroop en het zout bij de salade. Goed door elkaar mengen en klaar is uw salade. Eventueel kunnen er ook lente-uitjes en verse munt aan worden toegevoegd

Bron

internet

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

salzburg avatar
salzburg 22-03-2010

Dag Dirk, Zaterdag was ik in Utrecht en de gastvrouw kookte ``s avonds heerlijk o.a een taboule. Om dat we samen in de keuken stonden zag ik hoe ze al het lekkers verwerkte. Thuis, zocht ik toch maar voor de zekerheid even op het www naar een taboule recept. Ik kwam bij jou uit. De ingredienten en de hoeveelheden waren identiek aan jouw recept. Het was zalig. toeval of gwoon smulweb? ik heb haar nog niet kunnen vragen. ik heb dus jou recept meegenomen omdat ik weet dat het zeker nog wel eens vaker in deze versie op tafel komt, Groetjes Anna

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten