Arabische lamssoep

  • Arabisch, Soep
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 11-07-2009
  • Arabische lamssoep

    Arabische lamssoep

    Arabische lamssoep

Weer eens een andere soep om te proberen .Deze soep eten ze in koeweit.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 eetlepels olijfolie
2 uien fijn gesnipperd
3 teentjes knoflook fijngesnipperd
300 gram lamsstooflapjes (in blokjes)
1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
100 gram gedroogde abrikozen, in reepjes
1 zakje saffraandraadjes
1 blik tomatenblokjes op sap (400 gram)
1 bosje korianderblaadjes vers (400 gram
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Soeppan

Voorbereiding

Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de uien en knoflook kort aan. Doe het lamsvlees erbij en bak op hoog vuur licht bruin

Bereidingswijze

Doe dan de tomatenpuree, abrikozen, 2 theelepels zout, saffraan en tomatenblokjes met sap en 1,5 liter water erbij en breng aan de kook. Laat 1,5 uur op een laag vuurtje pruttelen

Bron

internet

Serveertip

Bestrooi de soep met fijngesneden korianderblaadjes en serveer direkt.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten