1. Home
  2. Recepten
  3. Arabische keuken
  4. Arabische lamssoep

Arabische lamssoep

  • Arabisch, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 11-07-2009

Ingrediënten 4 personen


3 eetlepels olijfolie
2 uien fijn gesnipperd
3 teentjes knoflook fijngesnipperd
300 gram lamsstooflapjes (in blokjes)
1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
100 gram gedroogde abrikozen, in reepjes
1 zakje saffraandraadjes
1 blik tomatenblokjes op sap (400 gram)
1 bosje korianderblaadjes vers (400 gram


Verder heb je nodig


Soeppan


Arabische lamssoep
Arabische lamssoep

Weer eens een andere soep om te proberen .Deze soep eten ze in koeweit.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de uien en knoflook kort aan. Doe het lamsvlees erbij en bak op hoog vuur licht bruin

Bereidingswijze

Doe dan de tomatenpuree, abrikozen, 2 theelepels zout, saffraan en tomatenblokjes met sap en 1,5 liter water erbij en breng aan de kook. Laat 1,5 uur op een laag vuurtje pruttelen

Serveertip

Bestrooi de soep met fijngesneden korianderblaadjes en serveer direkt.

Bron

Internet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top