1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Tomatensoep
  5. tomatensoep

tomatensoep

Door: margo10

  • Nederlands, Soep
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 10-07-2009

Ingrediënten 4 personen


3 kleine uien
ongeveer 5 tomaten of een blik tomaten
3 runderbouillonblokjes
100 a 150 gram gehakt
boter
suiker
1 groot blikje tomatenpuree


tomatensoep
tomatensoep

Het recept van deze tomatensoep komt van mijn moeder.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet een pan met anderhalf liter water op het vuur samen met de 3 runderbouillonblokjes.
Snij de ui.
Ontvel de tomaten en snij ze in stukken.

Bereidingswijze

Doe een flinke scheut vloeibare boter in een pan en fruit de ui.
Kruid het gehakt en draai er balletjes van (of rul het gehakt in de pan)

Wanneer het water kookt voeg de ui, gehakt, tomaten en tomatenpuree toe.

Maak de soep op smaak met suiker en eventueel nog wat zout.

Serveertip

Lekker met stokbrood

Bron

Recept van mijn moeder



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van margo10
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top