Spinazie-briestamppot

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Spinazie-briestamppot

    Spinazie-briestamppot

    Spinazie-briestamppot

Dit is echt een stampot voor de zomer ,lekker met brie en toch met een heerlijke eigen smaak .

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 1/2 kilo aardappels
zout
versgemalen peper
4 teentjes knoflook
1 bakje cherrytomaatjes
250g brie
4 eetlepels boter
750g panklare verse spinazie
125ml crème fraîche
3 eetlepels grove mosterd
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 858,54 kcal
Koolhydraten 78,82 g
Eiwitten 26,98 g
Vetten 45,40 g
Benodigdheden
Pureestamper

Voorbereiding

Schil en was de aardappels. Snij de aardappels in stukken en kook ze met wat zout in ca. 20 minuten gaar.
Pel en pers de knoflook.
Was de cherrytomaatjes en snij de brie in stukken.

Bereidingswijze

Verhit in een pan 2 eetlepels boter en bak de knoflook ca. 1 minuut.
Voeg de spinazie toe aan de knoflook en roerbak ca. 4 minuten.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de rest van de boter en de crème fraîche.
Roer de spinazie met de tomaatjes, mosterd en de brie door de aardappelpuree. Breng op smaak met zout en peper

Serveertip

lekker met geroosterde cashewnoten

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

planco avatar

Doorsturen

Home Recepten