Spinazie-briestamppot
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Dit is echt een stampot voor de zomer ,lekker met brie en toch met een heerlijke eigen smaak .
Ingrediënten 4 recipe.people
1 1/2 kilo aardappelszout
versgemalen peper
4 teentjes knoflook
1 bakje cherrytomaatjes
250g brie
4 eetlepels boter
750g panklare verse spinazie
125ml crème fraîche
3 eetlepels grove mosterd
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 858,54 kcal |
Koolhydraten | 78,82 g |
Eiwitten | 26,98 g |
Vetten | 45,40 g |
Benodigdheden
PureestamperVoorbereiding
Schil en was de aardappels. Snij de aardappels in stukken en kook ze met wat zout in ca. 20 minuten gaar.
Pel en pers de knoflook.
Was de cherrytomaatjes en snij de brie in stukken.
Bereidingswijze
Verhit in een pan 2 eetlepels boter en bak de knoflook ca. 1 minuut.
Voeg de spinazie toe aan de knoflook en roerbak ca. 4 minuten.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de rest van de boter en de crème fraîche.
Roer de spinazie met de tomaatjes, mosterd en de brie door de aardappelpuree. Breng op smaak met zout en peper
Serveertip
lekker met geroosterde cashewnoten