Spinazie-briestamppot

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-07-2009

Dit is echt een stampot voor de zomer ,lekker met brie en toch met een heerlijke eigen smaak .

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 1/2 kilo aardappels
zout
versgemalen peper
4 teentjes knoflook
1 bakje cherrytomaatjes
250g brie
4 eetlepels boter
750g panklare verse spinazie
125ml crème fraîche
3 eetlepels grove mosterd
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pureestamper

Voorbereiding

Schil en was de aardappels. Snij de aardappels in stukken en kook ze met wat zout in ca. 20 minuten gaar.
Pel en pers de knoflook.
Was de cherrytomaatjes en snij de brie in stukken.

Bereidingswijze

Verhit in een pan 2 eetlepels boter en bak de knoflook ca. 1 minuut.
Voeg de spinazie toe aan de knoflook en roerbak ca. 4 minuten.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de rest van de boter en de crème fraîche.
Roer de spinazie met de tomaatjes, mosterd en de brie door de aardappelpuree. Breng op smaak met zout en peper

Serveertip

lekker met geroosterde cashewnoten

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Corineh13 avatar
Corineh13 12-05-2016

Zojuist klaargemaakt en opgegeten. De reactie van manlief toen ik het hem voorschotelde was:"waar is het vlees?".. Maar dit trok hij weer in toen hij het had geproefd! Errug lekker en voor herhaling vatbaar!!! Niet té vaak natuurlijk gezien de calorieën 😉

riawes avatar
riawes 24-07-2015

Hey Dirk. Neem je recept mee. Staat vanavond op tafel. Groet van Ria

Kaliraki avatar
Kaliraki 23-07-2015

zalig! Lekker romig ook door de brie ...

Kaliraki avatar
Kaliraki 21-07-2015

ik ga het ook proberen! Lijkt me lekker ...

Connie1971 avatar
Connie1971 05-03-2015

Ik heb het gemaakt met mosterd en een keer met pesto beide keren was het heerlijk

planco avatar
planco 29-08-2012

Idee voor vanavond !!!!

professoroud avatar
professoroud 01-02-2012

Hallo Dirk, Gisteren gegeten, want dit kan ook uitstekend in de winter hoor! Ik heb het recept iets aangepast in die zin dat ik de crème fraiche weggelaten heb en er 3 eetlepels rode pesto aan heb toegevoegd. De spinazie heb ik gewokt in olijfolie waar ik eerst de knoflook in had "gebakken". De geroosterde cashewnoten smaken er uitmuntend bij. Heb er wat hardgekookte eieren bij gegeven, maar dat kwam meer omdat ik bang was dat manlief zo`n vleesloze maaltijd maar niets zou vinden. Hij en wij allemaal trouwens hebben gesmuld. Schaal ging schoon op. Ik stuur een foto mee. Bedankt voor dit lekkers, Jos

suus363 avatar
suus363 13-08-2010

Hoi Dirk, Ik vind eigenlijk alle 15 wel erg lekker klinken, maar deze ga ik, iets afgeslankt, zeker proberen. Bedankt!

lmvanbokkel avatar
lmvanbokkel 12-07-2010

Dit is veel te machtig met alle creme fraiche en brie.

tobo10 avatar
tobo10 12-07-2010

Ga ik zeker maken morgen!! Bedankt. Tobo

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten